Üç kıtada 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nun, en az içinde barındırdığı kültürler kadar zengin ve büyüleyici mutfağı, 17 – 26 Mart tarihleri arasında, 10 gün boyunca Hyatt Regency İstanbul Ataköy’de misafirlere sunuldu. Has bahçenin ve saray mutfağının esintilerini yüzyıllar öncesinden günümüze taşıyan bu lezzet festivali, 10 gün boyunca her akşam Brizo Restaurant’ta, Hyatt Regency İstanbul Ataköy misafirlerine Osmanlı’nın en güzel tatlarını sundu.
Osmanlı Festivali’nin benzersiz ve büyüleyici menüsü, sunduğu yemek programları ve yazdığı kitaplarla dünya çapında tanınan ödüllü şef Yunus Emre Akkor tarafından hazırlandı. Yunus Emre Akkor ayrıca menüdeki muhteşem lezzetlerin hikayeleri ve ait oldukları yöreler hakkında da önemli bilgiler verdi. Festival kapsamında fihi ma fih çorbası, sütlü badem çorbası veya lebeniye çorbasıyla açılan menü; mastabe, muhammara, bademli ıspanak kökü, ayvalı soğanlı et, zeytin peyvazı, buğday cacığı gibi damak çatlatan mezelerle devam etti. Şeyhülmahşi, tulum peynirli patlıcan, kavun dolması gibi ara sıcakların ardından gelen ana yemeklerden bazılarıysa etli firik, ayvalı soğanlı yahni, kırma tavuk kebabı, Kilis tava, sarımsaklı pilav, zerdeçallı bulgur aşı, herise. Kapanış ise cennet çamuru, helva-i hakani, ballı pekmezli elma baklavası, sahine, reyhan şerbeti gibi muhteşem tatlılar ve şerbetlerle yapıldı.
2018-03-27