Anadolu şehirlerindeki öğrencilere son teknolojiyi ulaştırarak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen ve YGA (Young Guru Akademi) tarafından geliştirilen Bilim Seferberliği Projesi'nin Hatay etabı Index Grup öncülüğünde hayata geçiriliyor. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Hatay Bilim Seferberliği kapsamında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Hatay'daki 15 okula toplam 150 Bilim Seti gönderildi.
Hatay'daki öğrencilerin, büyük şehirlerde ya da özel okullarda kullanılan bilim setlerine erişimini ve geleceğin mesleklerine hazırlanmalarını sağlayacak proje sayesinde Hatay'daki öğrenciler, robotik ve kodlama eğitimi için gerekli materyallere sahip olacak. Index Grup öncülüğünde ve YGA, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen “Hatay Bilim Seferberliği” projesinin tanıtım toplantısı ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, YGA Başkanı Asude Güray, Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Över ve Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın katılımıyla Antakya’da yapıldı. Toplantının ardından aynı gün Reyhanlı TOKİ İstiklal Ortaokulu'nda Bilim Seti örnek uygulaması yapıldı.
“Türkiye'nin en büyük eğitim sorunlarından biri fırsat eşitsizliğidir”
Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, projeyle ilgili şunları söyledi: “Türkiye için güçlü bir geleceğin teminatı, güçlü bir eğitimdir. Biz de şehrimizde Bilim Seferberliği'ni başlatıyoruz. Böyle bir projeyle, Hataylı öğrencilerimizi bilim ve teknolojiyle buluşturacağımız için tarifsiz bir heyecan ve mutluluk içindeyim. 2013-2018 yılları arasında Türkiye'nin yüksek teknolojili ürün ihracatı yaklaşık 26 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, bu kategoride yapılan ithalat 133 milyar dolar oldu ve beş yıllık dönemde Türkiye'nin verdiği ticaret açığı 107 milyar dolara yükseldi. Bu rakamlar, bugün ekonomimizin en temel yapısal sorununun teknoloji yetersizliği olduğunu söylüyor. Dolayısıyla biz de bugün gözümüzü her şeyden önce eğitim sistemimize çevirmeliyiz. Çünkü Türkiye, “teknolojiyi tüketen ülke” kategorisinden çıkıp “teknolojiyi üreten ülke” seviyesine ancak ve ancak iyi yetişmiş nesillerle gelecektir. Bugün Türkiye'nin en büyük eğitim sorunlarından biri, fırsat eşitsizliğidir. Hatay'daki çocuklarımız, ülkemizin gelişmiş bölgelerindeki yaşıtları gibi bilimle tanışmayı hak ediyorlar.”
2019-06-27