Türkiye'de finansal okuryazarlık bilincinin artırılması misyonu ile 2012 yılında kurulan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, 8 Şubat'ta “FODER Gönül Elçisi” etkinliğini gerçekleştirdi. Marjinal Porter Novelli olarak medya iletişimine yönelik çalışmaları gerçekleştirdiğimiz geceye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin'in yanı sıra iş ve finans dünyasından çok sayıda önemli isim de katıldı. Davette finansal okuryazar bir toplumun oluşmasına katkı sağlayan basın mensuplarına da plaketleri takdim edildi.
Finansal okuryazarlık ve tasarruf konularına önem veren, bu konuya destek olan medya mensuplarına teşekkürlerini sunmak amacıyla etkinlikte konuşan FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen “Dernek olarak hem sivil toplum, hem akademi, hem kamu ile beraber başarı elde etmek için gönül bağı ile yola çıktık. Dernek olarak 4. yılımızı tamamladık ancak üyelerimizin yaptığı projelerle bu süreçte bir milyon kadın, çocuk, genç ve çalışana eriştik. Fakat biz 80 milyonluk bir ülkeyiz, tabii ki bu rakam yetmez, daha yolumuz var” dedi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise konuştu: “FODER yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Finansal okuryazarlık aslında tüm dünyada sorun ancak Türkiye'de çok daha büyük bir sorun. ABD'de yeni bir araştırma yapıldı ve bileşik faiz, enflasyon ve risk dağılımı konusunda 3 başlık altında sorular soruldu. Araştırmaya katılanların sadece 3'te 1'i doğru cevap verebilmiş. Konu aslında küresel bir sorun ve G20'nin de önemli bir maddesi. Türkiye'de bu sorun gerçekten büyük, bu sorunla her gün karşılaşıyoruz. Öte yandan finansal okuryazarlığın gelişmesiyle ilgili çabanın sadece kamu tarafından gösterilmesi yeterli değil. Bu anlamda STK'lar ve özellikle basın çok önemli. Her seviyede finansal okuryazar olmak gerekli, aksi halde sonuçları ülke ekonomileri için ağır olacak” dedi.
2018-02-09