Yapay zeka uzmanları ve çevre bilimciler iklim çözümleri için İstanbul'da buluşuyor
Türkiye Bilişim Vakfı Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve 2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi Geoffrey Hinton'un kurduğu Vector Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit)” 4 Kasım'da İstanbul Modern'de gerçekleşecek.
2024 yılının Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülen Geoffrey Hinton'ın kurucusu olduğu Vector Enstitüsü ile İklim Değişikliği için Yapay Zeka Birliği projesini hayata geçiren Türkiye Bilişim Vakfı, 4 Kasım'da İstanbul Modern'de düzenlenecek olan Çevre için Yapay Zeka Konferansı'na ev sahipliği yapacak.
Vector Enstitüsü Yapay Zeka Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Deval Pandya, Profesyonel Gelişim Direktörü Dr. Sedef Koçak ile Vector Enstitüsü araştırmacılarından Yulia Eyriay, Matthew Kowal, Dr. Pascal Poupart ve Elham Bagheri'nin katılacağı konferansın açılış konuşmalarından birini Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini matematiksel temele oturtmaya çalışan Toronto Üniversitesi Profesörü Luis Seco gerçekleştirecek.
Küresel projelerle toplulukların hayatını değiştirecek iklim çözümlerinin geliştirilmesine önayak olmayı ve daha fazla yapay zeka uzmanının iklim çalışmalarına odaklanmalarını sağlamayı hedefleyen Türkiye Bilişim Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen konferansta dünyanın dört bir yanından yapay zeka uzmanları ve iklim STK'ları bir araya gelerek ortak projeler üretecek.
Konferansta İklim Değişikliği için Yapay Zeka Birliği'nin iklim çözümleri geliştirmek adına Amerika, Kanada, İsviçre, Kırgızistan ve Türkiye'den işbirliği yaptığı iklim STK'ları yer alacak. Amerika'dan Ulusal Fenoloji Ağı yöneticisi Ellen Denny, İsviçre'den Cleantech21 Genel Direktörü Nick Beglinger, Kanada'dan Küresel Risk ve İnovasyon Merkezi Genel Direktörü Saeed Valadbaygi, Kırgızistan'dan İnternet Topluluğu Kırgızistan Genel Direktörü Aziz Soltobaev Türkiye'deki konferansa katılarak, Vector Enstitüsü'nün yapay zeka uzmanlarıyla birlikte çalışacak ve yerelde uygulanabilecek iklim çözümleri geliştirecekler.
“Dünyada önemli bir ilki İstanbul'da gerçekleştiriyoruz”
Dünyada önemli bir ilki İstanbul'da gerçekleştirdiklerini söyleyen TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Umarım bu önemli konuda ülke olarak bir öncülük gerçekleştirebiliriz. Amacımız, küresel projelerle toplulukların hayatını değiştirecek iklim çözümlerinin geliştirilmesine önayak olmak. Bu doğrultuda dünyanın önde gelen yapay zeka uzmanlarının bir araya gelerek iklim çalışmalarına odaklanacakları bu etkinliğimiz son derece önemli bir adım” dedi.
İlgili kişi:
Ata Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0544 734 52 21
ulasd@marjinal.com.tr
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) hakkında
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), merkezi İstanbul'da bulunan, iyilik için teknoloji vizyonuyla bu toprakların imzasını dünyaya tanıtmak üzere çalışan çok paydaşlı bir sivil toplum kuruluşudur.
14 Nisan 1995 tarihinde, 114 kurum ve bu kurumlara üye 178 kişi tarafından kurulan bugün itibarıyla 400'ün üzerinde üyesi bulunan vakfımızın hedefi; Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli & saygın paydaşlar ile birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamaktır.
Başlangıç Noktası | Be Node hakkında
Başlangıç Noktası | Be Node, Türkiye Bilişim Vakfı'nın uluslararası alanda projeler sürdüren platformudur. 2018 yılında kurulan Başlangıç Noktası | Be Node, kırılım teknolojilerinin toplumsal ve çevresel fayda için kullanılması adına küresel işbirlikleri kurar. Geleceğin modellerinin oluşturulmasına öncülük ederek Türkiye sivil toplumunun gücünü ortaya koymayı hedefleyen Başlangıç Noktası | Be Node, Finlandiya, Singapur, ABD, Kanada ve Avrupa'dan partnerle çalışarak pozitif etki yaratır.