Türkiye Bilişim Vakfı, Future Unicorn 2023 ödülleri için aday seçiyor
Türkiye Bilişim Vakfı'nın, Bilişim Sanayicileri Derneği ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği işbirliğiyle oluşturduğu Dijital Türkiye Platformu, “Future Unicorn” yarışmasına aday göstermek üzere başvuruları toplamaya başladı.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) birlikteliğiyle 2011 yılında kurulan ve Dijital Europe üyesi olan Dijital Türkiye Platformu, DIGITALEUROPE tarafından gerçekleştirilen, Avrupa'nın gelecek vaat eden scaleup'larının ödüllendirildiği Future Unicorn Award 2023 ödülleri için aday başvurularını toplamaya başladı.
Bu yıl ödül töreni 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirileceği için bu günü kutlamak, kadınların girişimcilikte yer almasını cesaretlendirmek amacıyla kadın girişimci tarafından kurulmuş olmak değerlendirmelerde önemli bir kriter olarak belirlendi.
Türkiye Bilişim Vakfı başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye'den her yıl bu yarışmaya aday gösterilen şirketlerin Avrupa'da uyandırdığı ilginin önemine dikkat çekerken, geçen yıl kazanılan ödülün sosyal etki ve büyümenin paralel sağlanabileceğini göstermek açısından çok değerli olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz yıl aday gösterilen Fazla Gıda ilk üçe girerek Avrupa kamuoyu nezdinde önemli görünürlük kazanmış ve ilgi uyandırmıştı.
Süreç nasıl işliyor?
Avrupa'da kurulmuş ve büyümekte olan scaleup'larının yarıştıkları bu ödül programı için her yıl üye 41 sivil toplum kuruluşu birer aday göstermek hakkına sahip oluyor. Adaylar, büyüme göstergeleri, aldıkları fon büyüklükleri, inovatif olmaları, sosyal etkileri, pazar potansiyelleri ve faaliyet gösterdikleri pazarlar gibi pek çok kritere göre değerlendiriliyor ve üye kurumların jüri olduğu platformda oylanıyor. İlk üçe giren aday, Brüksel'de her yıl yapılan Masters of Digital etkinliğine davet ediliyor, panel ve konuşmalara katılıyor. Etkinlik günü, birinciliği kazanan aday ilan edilerek ödüllendiriliyor.
İlgili kişi:
Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 – 0544 734 52 21
ulasd@marjinal.com.tr
Dijital Türkiye Platformu hakkında
Türkiye'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında öne çıkan üç güçlü sivil toplum kurulusu olan TBV, TESİD ve TÜBİSAD birlikteliği ile oluşturulan Dijital Türkiye Platformu, eğitim, üretim, çevre bilinci, sağlık, şehirleşme ve benzeri konularda ülkemizin Avrupa Birliği ile benzer hedefleri önceliklendirerek, çağımızın olmazsa olmazı bilişim teknolojileri desteği ile etkin ve verimli çalışmalar yapabilmek amacı ile Brüksel merkezli “Digital Europe” birliğinin üyeliğini sürdürmektedir. 2011'den bu yana kamuoyunu etkileyecek strateji, durum analizi raporları üretmekte ayrıca AB nezdinde Türkiye'nin mevcut durumu ve planları konusunda bilinirliliğine katkı vermek için çalışmalarını sürdürmektedir.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) hakkında
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), merkezi İstanbul'da bulunan ve “Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme” temel amacıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. 14 Nisan 1995 tarihinde, 114 kurum ve bu kurumlara üye 178 kişi tarafından kurulan, bugün itibarıyla 400'ün üzerinde üyesi bulunan vakfın hedefi; Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamaktır. www.tbv.org.tr