Tarih Vakfı'nın yayınladığı iki yeni eser kitapçılarda
Tarih Vakfı Yayınları'ndan çıkan Mardin: Aşiret – Cemaat – Devlet ve iki ciltten oluşan ders kitabı Uygarlıklar Tarihi, raflarda yerini aldı.
Mardin: Aşiret – Cemaat – Devlet araştırmasında okurları bir şehrin, etkilediği ve etkilendiği bölgesinin, Mardin'in şaşırtıcı zenginlikteki karşılaşmalarının, asırlık örüntülerinin ve yorulmak bilmez aktörlerinin eksiksiz, uzun bir hikâyesi bekliyor. Bugünün tarihçileri, hikâyeyi okurlara ulaştırmak için Mardin halkıyla bir araya geldiler ve onları dinlediler.
Uygarlıklar Tarihi'nin ilk kitabında ise ilk insandan ilk uygarlıklara, Mezopotamya (Sümer, Babil, Asur), Minos (Girit) – Miken – Yunan – Helen, İran (Medler, Persler, Sasaniler), Antik Hint tarihi, Çin, Anadolu (Hitit, Lidya, Frigya, İyon, Urartu, Truva), Roma – Bizans (Hristiyanlığın doğuşu), Doğu Akdeniz (Fenike, İbrani) ve Amerika (Maya, İnka, Aztek) konularında toplam seksen etkinlik yer alıyor. Etkinlerin tamamı öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi; harita, metin ve film okuma ve yorumlama, binlerce yüzlerce yıl öncesiyle bugünkü dünya ve toplumsal yaşam arasında ilişki kurma becerilerini artırmayı hedefliyor.
Aynı amaçlarla hazırlanan Uygarlıklar Tarihi'nin ikinci kitabındaki konular ise şöyle: Kültür ve kent üzerine kavramsal tartışmaların yer aldığı giriş etkinliklerini Bozkır, Göçebe ve Barbarlık Nedir? başlığı altındaki etkinlikler takip ediyor. Toplam 45 etkinliğin yer aldığı ikinci kitapta yer alan konular ise Atlı Göçebe Kültürü, Orta Çağ'da Avrupa, Bizans, İslam Tarihi ve Uygarlığı, Türk İslam Devletleri ve Haçlı Seferleri olarak sıralanıyor. Kitaplarda aynı zamanda Amerika tarihi gibi konular da bulunuyor.
Mardin: Aşiret – Cemaat – Devlet, 16 Temmuz 2019'da 100 TL satış fiyatıyla kitapçılardaki ve online mağazalardaki yerini aldı.
Uygarlıklar Tarihi'nin iki cildi 28 Haziran 2019'da toplam 120 TL satış fiyatıyla kitapçılardaki ve online mağazalardaki yerini aldı.
İlgili Kişi:
Merve Aydın
Marjinal PorterNovelli
0212 219 29 71
mervea@marjinal.com.tr
www.tarihvakfi.org.tr
12 kişilik Girişim Kurulu'nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991 yılında kurulan Tarih Vakfı'nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışma dalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir sivil toplum örgütü olan Tarih Vakfı'nın tüm kuruluş sermayesi kurucularının katkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim, yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler ve konusunda uzman yayınları ile Türkiye'de bilimsel tarihçilik bilincinin gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf'la ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.tarihvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.