Tarih Vakfı'ndan iki yeni kitap
Tarih Vakfı'nın iki yeni kitabı Çekirgeler Kürtler ve Devlet: Erken Cumhuriyet Dönemine Yeniden Bakmak ve İntibah İbret İntikam: Balkan Savaşı'nda Osmanlı Propaganda Kitapları kitapseverlerle buluşuyor.
Nevcihan Özbilge tarafından kaleme alınan Çekirgeler, Kürtler ve Devlet: Erken Cumhuriyet Dönemine Yeniden Bakmak, merkeziyetçi ulus-devlet yapılarının atmosferinde gelişen bakış açılarının dışına çıkarak Kürtlere ve coğrafyaya “çevre tarihi” çerçevesinden bakıyor. İnceleme; mevcut sosyal bilim araştırmalarının pek çoğunun Erken Cumhuriyet Dönemi'ne ilişkin Türkiye toplumsal, siyasal, kültürel ve ekonomik yaşamını, çoğu zaman doğayı hesaba katmayan yaklaşımlarca ele aldığı gözleminden yola çıkıyor. Erken Cumhuriyet Dönemi Türkiye tarih yazımına “çevre tarihi” çerçevesinden bir müdahalede bulunmayı önüne koyuyor.
180 sayfa olan kitabın fiyatı 22,50 TL.
https://tarihvakfi.org.tr/kitap/cekirgeler-kurtler-ve-devlet/377
Cengiz Yolcu'nun çalışması İntibah İbret İntikam: Balkan Savaşı'nda Osmanlı Propaganda Kitapları, Balkan Savaşlarıyla iç/dış kamuoyuna yönelik gerçekleştirilen savaş propagandasını, Yunan ve Bulgar propaganda faaliyetleriyle karşılaştırmalı olarak ele alıyor. Balkan Savaşı sırasında yayımlanmış görsel ve basılı malzemeler -bilhassa bu faaliyet çerçevesinde kaleme alınmış olan Âlâm-i İslâm: Rumeli Mezalimi ve Bulgar Vahşetleri ile Kırmızı Siyah Kitâb, 1328 Fecâyii başlıklı üç kitap- aracılığıyla yapılmaya teşebbüs edilen Osmanlı savaş propagandası, karşı saftaki Bulgar ve Yunan propaganda malzemeleriyle mukayese edilerek tartışılıyor.
194 sayfa olan kitabın fiyatı 26,25 TL.
https://tarihvakfi.org.tr/kitap/intibah-ibret-intikam/376
İlgili Kişi:
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71
sezinb@marjinal.com.tr
www.tarihvakfi.org.tr
12 kişilik Girişim Kurulu'nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991 yılında kurulan Tarih Vakfı'nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışma dalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir sivil toplum örgütü olan Tarih Vakfı'nın tüm kuruluş sermayesi kurucularının katkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim, yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler ve konusunda uzman yayınları ile Türkiye'de bilimsel tarihçilik bilincinin gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf'la ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.tarihvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.