Next EdTech Summit'in kazananı belli oldu
Amerikan Büyükelçiliği ve Zorlu Holding desteğiyle, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve MEF Üniversitesi ortaklığında, eğitim teknolojileri alanında farkındalık yaratmak ve eğitim alanındaki problemlere inovatif çözümler üretmek amacıyla hayata geçirilen NEXT 2020 projesi kapsamında Edtech Summit gerçekleştirildi. Sunum yapan yedi takımdan CodeHome birinciliği kazandı.
Amerikan Büyükelçiliği ve Zorlu Holding desteğiyle, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Mef Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen NEXT 2020 projesi kapsamında düzenlenen Edtech Summit, 4 Kasım'da online olarak gerçekleşti. Prof. Dr. Erhan Erkut'un ana konuşmacı olduğu etkinliğin diğer konuşmacıları arasında, Kunduz aplikasyonunun kurucusu Başar Başaran, KODA girişiminin kurucu ortağı Ömer Özkan, Twin project kurucusu Asude Altıntaş ve İELEV Okulları Müdürü Burcu Aybat yer aldı.
Herkesin katılımına açık olarak YouTube üzerinden gerçekleşen etkinlikte yedi takım sunum yaptı. Birinci seçilen takım CodeHome 15 bin TL'lik ödülün sahibi olurken, ilk üç takım ücretsiz inkübasyon ve mentorluk desteği almaya hak kazandı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GİRVAK Genel Müdürü Mehru Aygül, “Türkiye'nin her yerinden başvuru yapılan bu programı hayata geçirerek, aynı heyecanı ve tutkuyu paylaşan gençleri bir araya getirdiğimiz ekosistemi yaratmaktan çok mutluyuz. Bu yıl da oldukça keyifli bir süreç yaşadık ve birinci takım belli oldu. GİRVAK olarak gençlerin hayallerini ileriye taşımaları için projeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“Bu programda olmaktan mutluluk duyduk”
US Embassy'den Kültür Ateşesi Saad S. Bokhari, “Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, gelişmekte olan girişimcilere işlerini küresel olarak büyütmeleri için finansman ve fırsatlar sağlayan programları desteklemektedir. ABD Türkiye Büyükelçiliği olarak, Türk eko-sisteminin gelişimine sürekli destek veren EDU-TECH girişimcilerine yönelik bu prestijli programda; Girişimcilik Vakfı, MEF Üniversitesi ve Zorlu Holding ile ortak olmaktan mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.
“Eğitim dünyası dönüşüm sürecinde”
MEF Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erhan Erkut ise şunları söyledi: “Eğitim teknolojilerinin önemine inandığımız için geçen yıl planladığımız bu hızlandırıcı, bu yıl pandeminin eğitimi sekteye uğratmasıyla iyice önem kazandı. Artık eğitim dünyası dönüşü olmayacak bir şekilde değişim sürecine girdi. Bu hızlandırıcıdan çıkacak iş fikirlerinin ve şirketlerin ülkemizde ve dünyada eğitime yararlı olacağını ümit ediyoruz.”
“Girişimcilik DNA'mızın en temel yapı taşlarından”
Zorlu Holding'i temsilen Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt, “Zorlu Holding olarak girişimcilikle birlikte teknoloji ve inovasyon, DNA'mızın en temel yapı taşları arasında yer alıyor. Büyümenin inovasyondan ve yenilikçi yatırımlardan geldiğinde sürdürülebilir olabileceğini düşünüyoruz. Bunun da ancak inovasyon kültürünü içselleştirmiş ve bir yaşam biçimi haline getirmiş gençlerle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu anlayışla paydaşı olduğumuz MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Farkındalık Programı, kurucu ortağı olduğumuz sosyal inovasyon platformu imece ve GİRVAK ile yaptığımız işbirlikleri de dahil pek çok alanda; yetkinlik gelişimi, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik odaklı olarak gençleri destekliyoruz. Vestel Ventures ile edindiğimiz deneyimle Zorlu Grubu'nda kurum içi girişimcilik platformumuz Parlak Bi'Fikir'i hayata geçirerek grup içerisinden startuplar çıkarıyor, inovasyon ve girişimciliği kurum kültürümüzde pekiştiriyoruz. Gerek Vestel Ventures çatısı altında gerekse de Parlak Bi'Fikir sürecinde gençleri dinlemek ve yenilikçi fikirlerle tanışmak beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bugün burada da jüri üyesi olarak gençlerin projelerini dinleyecek olmaktan büyük bir mutluluk duyacağım” dedi.
Türkiye'de ilk defa eğitim teknolojileri ile girişimciliği buluşturan program olma özelliğini taşıyan NEXT 2020, eğitim teknolojileri alanında farkındalık yaratmak ve eğitim alanındaki problemlere inovatif çözümler üretmek amacıyla hayata geçirildi.
İlgili kişi
Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
(544) 734 52 21
(212) 219 29 71
ulasd@marjinal.com.tr
Türkiye Girişimcilik Vakfı Hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu ile kurulmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Şu anda 44 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'de girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin bulunması ve desteklemek misyonunu edinmiştir. Network, Rol Model, Burs, Girişim Elçileri ve Giveback olarak 6 temel öğe üzerinden girişimcilik potansiyeli taşıyan gençleri seçen Türkiye Girişimcilik Vakfı, tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedeflemektedir. www.girisimcilikvakfi.org