İş ve girişimcilik dünyası Giveback Gala'da bir araya geldi
Girişimcilik potansiyeli olan gençlerin kendi yollarından giderek iz bırakmasına destek olan Girişimcilik Vakfı, “Giveback” kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Fellow'ların, girişimcilerin, sanat ve iş dünyasından önemli isimlerinin katılımıyla “Giveback Gala” etkinliğini gerçekleştirdi.
Türkiye'nin üreten ve değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilik ile hızlandırmak vizyonu ile kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak), Türkiye'de girişimcilik kültürünü oluşturmak ve yaygınlaştırmak misyonu ile çalışmalarına devam ediyor. “Giveback” felsefesinin ilham verici gücü ile farklı hedef kitlelerine yönelik etkinlikler düzenleyerek “geri verme” kültürünü yaygınlaştıran Girvak, bu yıl da girişimcilik ekosisteminin lider isimlerini konuşmacı olarak ağırladığı “Giveback Gala” etkinliğini gerçekleştirdi.
Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleşen galada, Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, Turkcell'in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, dünya çapında 40'tan fazla start-up'ın yatırımcısı ve ICQ'nun ilk yatırımcısı olan Yossi Vardi konuşmalarıyla katılımcılara ilham verdi.
Girişimcilik ekosistemi ve iş dünyasından lider isimlerin yer aldığı galada önce çıkan isimler arasında İngiltere prensesi Beatrice Mountbatten-Windsor, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç ve Girişimcilik Vakfı mütevelli heyet üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, Girişimcilik Vakfı Mütevelli Heyet üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, Gülden Yılmaz, Hakan Baş ve Yomi Kastro da yer aldı.
Nüfusun yüzde 50'sinin genç olduğu ülkemizin, girişimcilik ile yaratabileceği ivmeye dikkat çeken Turkcell'in CEO'su Kaan Terzioğlu, “Bugün dünyadaki büyük girişimlere baktığımızda parlak fikirli ve cesur bireylerin eşsiz kişisel çabalarını görüyoruz. Türkiye de yüksek genç nüfus oranıyla çok büyük bir girişimcilik potansiyeli taşıyor. Bunun için de Türkiye'de güçlü bir girişimcilik kültürü oluşturarak, parlak fikirli gençlerin hayallerini gerçekleştirebilecekleri zemini yaratmak gerekiyor. Arıkovanı projesiyle bu sahada çalışmalar yapan bir marka olarak Girişimcilik Vakfı'nın bu konudaki çabalarını yürekten destekliyor ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Dünya çapında start-up'ların “godfather”ı olarak tanınan girişimci Yossi Vardi ise etkinlikte yaptığı ilham verici konuşmasında genç girişimcilerin bir ülkenin kaderini değiştirebileceğini anlatarak şu sözlere yer verdi: “Bugün İsrail'de bulunan ve sayıları 7-8 bini bulan startup ile bu genç insanların dünyayı nasıl değiştirdiğini bir düşünün. Startupların en büyük katkısı kurdukları şirketler değil. Genç, eğitimli, yetenekli ve son derece motive bu insanların kendilerini, dostlarını, ekonomilerini nasıl daha iyiye götüreceklerini düşünüyor ve bu konuda fikir üretiyor olmalarıdır. Bugün startuplar ülkeleri ileri taşıyan bir lokomotiftir. Bugün başarılı bazı startupların çığır açtıklarını görüyoruz. Bunlar büyük kurumların kan damarlarına taze bir enerji verdiler. Şimdi büyük şirketlerin büyük bir hamle yapabilmek, bir inovasyon yakalayabilmek için bu tür genç şirketlerin arayışında olduğunu görüyoruz. Bunu Türkiye'de de görüyorum. Türk endüstrisinin omurgasının genç girişimcileri destekliyor olması harikulade ve sağlıklı bir gelişmedir. Artık büyük şirketlerin küçük şirketlere, küçük şirketlerin de büyük şirketlere ihtiyacı vardır. Bence bugünkü etkinlik bu yaklaşımı onurlandırmak için düzenlenmiş bir etkinliktir”.
Giveback Gala'da geri verme felsefesinin önemini vurgulayan Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise “Girişimcilik Vakfı 2014'te, Türkiye'nin büyümesine girişimciliğin katkı sağlaması vizyonuyla kuruldu ve bu vizyon hala devam ediyor. Bugüne kadar bu yolda yüz binlerce genç insana dokunduk. Binlerce kişi arasından seçilen, bizim çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz, birbirinden çok farklı ve güzel hikâyeleri olan bu genç insanlardan bir bölümü aramızda. Onlar olduğu sürece ben umut doluyum. Ben girişimcilerin en büyük görevinin topluma geri vermek olduğuna inanıyorum. Bu nedenle Giveback Gala ile bugün tüm girişimcilik, iş ve sanat dünyası, destekçiler ve gençleri bir araya getirdiğimiz için çok mutluyum” diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Giveback felsefesi toplumsal başarının katsayısını artırıyor
Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, üniversite gençlerine ilham vermek ve gençlerin kendi yollarından giderek iz bırakmalarını sağlamak amacıyla Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinin kurduğu Girişimcilik Vakfı, 4. yılında 80 Fellow'la yoluna devam ediyor. Fellow Programı'na seçilen öğrenciler, ilham veren rol modellerle tanışıyor, girişim elçileri olarak başkalarının hayatlarına dokunuyor ve “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları ile kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak toplumsal başarının katsayısını artırmayı hedefliyorlar.
İlgili kişi
Somer Topaloğlu
Marjinal Porter Novelli
(212) 219 29 71
somert@marjinal.com.tr
Türkiye Girişimcilik Vakfı hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu ile tarafından kurulmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Şu anda 33 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'de girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin bulunması ve desteklemek misyonunu edinmiştir. Network, Rol Model, Burs, Girişim Elçileri ve Giveback olarak 6 temel öğe üzerinden girişimcilik potansiyeli taşıyan gençleri seçen Türkiye Girişimcilik Vakfı, tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedeflemektedir. www.girisimcilikvakfi.org