IP tabanlı altyapı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin her noktasından 7/24 canlı yayın
Panasonic'in yeni nesil teknolojileri, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin uygulama laboratuvarında kullanıldı. Panasonic'in IP tabanlı canlı yayın altyapısıyla metrelerce kablo çekmeden ve canlı yayın aracı kurmadan kampüsün her noktasından 7/24 yayın yapmaya başladıklarını söyleyen Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim görevlisi Alper Özçakır, “Bu sayede canlı yayın kabiliyetimizi ve etkinliğimizi ciddi şekilde artırdık” dedi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, televizyon yayıncılığı uygulama laboratuvarı RGB'yi, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak hayata geçirmek için Panasonic'le işbirliği yaptı. Dijitalle televizyonu birleştirerek 7 gün 24 saat yayın yapabilecek altyapıya sahip bir stüdyo ve donanıma ihtiyaç duyan fakülte, Panasonic'in yeni nesil stüdyo altyapısı ile kamera ve yayın ekipmanlarını tercih etti. Öğrencilerin gerçek bir televizyon yayıncılığı deneyimi yaşamasının hedeflendiği laboratuvarda, 60'ın üzerinde iletişim fakültesi ve meslek yüksekokulu öğrencisi uygulama yapabiliyor.
IP tabanlı kameralarla kampüsün her noktasından canlı yayın
Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Özçakır, Panasonic'in IP tabanlı kameralarını kullanmaya başladıktan sonra canlı yayın süreçlerinin çok kolaylaştığını söyledi. Özçakır; “Burada öğrencilerle birlikte Panasonic cihazlarla canlı yayın kabiliyetimizi ve etkinliğimizi artırdık. Çünkü kampüsün herhangi bir noktasından Panasonic AJ-PX270 kameranın IP ve ethernet altyapısını kullanarak metrelerce SDI kablo çekmeden rejiye görüntü alabiliyoruz. Bu sayede kampüsün herhangi bir noktasındaki etkinliği canlı yayınlayabilecek bir altyapıya sahip olduk. Eskiden olsa canlı yayın aracımızı kurup, metrelerce kablo çekmemiz gerekirdi" dedi.
Robot kameralarla farklı çekim formatları geliştirildi
Robot kameralar sayesinde televizyon yayıncılığında farklı çekim formatları geliştirebildiklerini ifade eden Özçakır, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz sekiz konuklu bir programı bu robot kamerayı programlayarak tekli, ikili ve üçlü planlarla çekebiliyorlar. Yine farklı bir binada çekim yaptığımızda, bunu da Panasonic AJ-PX270' in IP bağlantı kabiliyeti sayesinde gerçekleştireceğiz."
İlgili Kişi:
Ceylan Naza
Marjinal Porter Novelli
ceylann@marjinal.com.tr
0212 219 29 71
Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) hakkında
Panasonic Systems Communications Company Europe (PSCEU) dünyanın öncü teknolojileriyle profesyonellerin çalışma hayatlarını geliştirmeyi ve kurumların verim ve performanslarını yükseltmelerine destek olmayı hedeflemektedir. PSCEU kurumların görüntü, ses ve metinsel verilerden oluşan her tür bilgiyi elde etmelerine, işlemelerine ve iletişimlerini sağlamalarına destek olmaktadır. PSCEU, yaklaşık 350 çalışanı, teknik tasarım deneyimi, küresel proje yönetim becerisi ve Avrupa çağındaki geniş iş ortağı ağıyla faaliyet gösterdiği pazarlarda benzersiz imkânlar sunmaktadır.
PSCEU altı ürün kategorisinden meydana gelmektedir:
Uzaktan kamera çözümleri, anahtarlayıcılar, stüdyo kamera çözümleri ve ENG P2 alanlarında kullanıcılara akıcı çalışma ve mükemmel maliyet performansı sağlamak için yüksek kaliteli ürünler ve çözümler sunan Yayın &ProAV ürünleri. Profesyonel dijital video kameraların VariCam serisi, sinema, televizyon, belgesel ve canlı olay çekimlerini onları ideal bir çözüm haline getiren gerçek 4K ve Yüksek Dinamik Aralık (HDR) kapasitesine sahiptir.
- Profesyonel tarayıcılar, çok işlevli yazıcılar, telefon sistemleri ve SIP terminal cihazlarından oluşan İletişim Çözümleri.
- Mobil çalışanların üretkenliğini artıran Toughbook dayanıklı dizüstü bilgisayarlar, Toughpad kurumsal tabletler ve elektronik satış noktası (EPOS) sistemlerinden oluşan Bilgisayar Ürün Çözümleri. Panasonic, 2016 yılında dayanıklı ve uzun ömürlü dizüstü bilgisayar satışlarında Panasonic Toughbook ile %67 gelir payı, dayanıklı kurumsal tablet satışlarında Panasonic Toughpad ile %56 gelir payı elde ederek Avrupa çapında pazar lideri olmuştur (VDC Research, Mart 2017).
- Kullanıcılarına tıp, canlı bilimi, ProAV ya da endüstri uygulamaları sunan Endüstriyel Tıbbi Vizyon. Ürün portföyü, tamamlanmış ve OEM mikro kamera çözümleri sunar. Son kullanıcılar, sistem entregratörleri ve dağıtıcılar geniş ürün çözümleri ve bileşen vizyon teknolojisine sahiptir.
- Video gözetim kameraları ve kaydediciler, video interkom sistemleri ve davetsiz misafir alarmları sistemlerinden oluşan Güvenlik Çözümleri.
- Projeksiyon cihazları ve profesyonel görüntüleyicilerden oluşan Görsel Sistem Çözümleri. En geniş Görsel ürün çeşitliliğini sunan Panasonic, Avrupa projeksiyon cihazları pazarında %37,2'lik pazar payıyla lider konumdadır. (Futuresource >5klm (Nisan 2015-Mart 2016 4k ve dijital kamera hariç)
Panasonic hakkında
Panasonic Corporation, tüketici elektroniği, konut, otomotiv ve B2B işletmelerindeki müşteriler için çeşitli elektronik teknolojileri ve çözümleriyle bir dünya lideridir. 2018 yılında 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan şirket, dünya çapında yaygınlaşarak 495 yan kuruluşu ve 91 bağlı şirketiyle dünya çapında faaliyet göstermektedir. Şirket 31 Mart 2017 tarihinde sona eren mali yıl için 61.711 milyar Euro değerinde net satış açıklamıştır. Bölgesel hatları boyunca inovasyonlarıyla yeni değerlerin peşinde gitme kararlılığına sahip olan Panasonic, müşterileri için daha iyi bir hayat ve daha iyi bir dünya yaratma çabası içerisindedir. Daha fazla bilgi için: http://www.panasonic.com/global