Girişimcilik ve iş dünyası iki yılın ardından Giveback Gala'da bir araya geldi
Türkiye Girişimcilik Vakfı, “giveback” kavramını yaygınlaştırmak ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği Giveback Gala etkinliğinde Fellow'ları, girişimcileri, yatırımcıları, sanat ve iş dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. Google Türkiye, ÜNLÜ & Co ve Tmob sponsorluğunda gerçekleşen galada, sanat girişimcisi Refik Anadol konuşmacı olarak yer aldı.
“Giveback” felsefesinin ilham verici gücüyle farklı hedef kitlelere yönelik etkinlikler organize ederek “geri verme” kültürünü yaygınlaştıran Girişimcilik Vakfı, Giveback Gala'nın beşincisini Google Türkiye, ÜNLÜ & Co ve Tmob desteğiyle 5 Ekim'de Raffles Otel İstanbul'da yaptı. Mert Fırat'ın sunumuyla gerçekleşen galada, dünyadaki yapay zeka sanatının başlamasına ve gelişmesine katkı sağlayan, mimariyi ve medya sanatlarını yapay zeka ile birleştiren birçok çalışmaya imza atan, sanat girişimcisi Refik Anadol ana konuşmacı olarak yer aldı.
Bu özel geceye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, Google Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BDT Ülkeleri Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Kuzey, TMOB, Girişimcilik Vakfı Mütevelli Heyet üyeleri ve TÖDEB Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen isimlerinden Faruk Eczacıbaşı, Mahmut Ünlü, Özcan Tahincioğlu, İzzet Özilhan katıldı.
GİRVAK olarak üç öncelikli konumuz var
Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra; “Girişimcilik Vakfı olarak ana amacımız her ne kadar girişimcilik kültürünü yaymak olsa da önem verdiğimiz üç önceliğimiz var. Birincisi girişimci kadınlar. Kadın girişimciliği artmadan ülkemizde girişimcilik kültürünün yükselmesi mümkün değil. Tüm projelerimizde bunu yansıtıyoruz. Fellowlarımızın yüzde 50'si kadınlardan oluşuyor. İkinci önceliğimiz tabii ki gençler. Gençlerin girişimciliği öğrenmesi, hatta böyle bir yolun farkında olması bizim için olmazsa olmaz. Üçüncü konu başlığımız ise girişimlerin büyümek için ihtiyacı olan fonlama. Bu sene Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye İş Bankası yatırım fonu Maxis ile beraber Founder One'ı hayata geçirdik”
GİRVAK yürüttüğü gençlik programlarıyla Türkiye'de bir ilki yarattı
Google Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BDT Ülkeleri Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Kuzey şu açıklamalarda bulundu: “Google olarak GİRVAK'a yolculuğunun ilk gününden beri büyük heyecanla eşlik ediyoruz. GİRVAK yürüttüğü gençlik programlarıyla, kurduğu ortaklıklarla Türkiye'de bir ilki yarattı. Biz de geleceğin teknolojilerini geliştirecek bireyleri desteklemek ve yeni garaj hikayelerinin çıkmasını teşvik etmek amacıyla 15 yılı aşkın süredir kamudaki ve sivil toplumdaki paydaşlarımızla çok yakın çalışıyoruz. Birbirinden farklı sosyo ekonomik düzeyde, farklı eğitim seviyesinde bireyler için girişimciliğin yolunu açıyor, geleceğin başarı hikayelerinin temellerini paydaşlarımızla birlikte atıyoruz. Girişimcilik Vakfı'nın da ülkemizin geleceği için hayata geçirdiğimiz bu projelerde en önemli partnerlerimizden biri olmasından dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”
Topluma geri vermeyi hep çok önemsedik
ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü ise konuşmasında şunları söyledi: “ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsedik. Bu bilinçle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere eğitim ve kadının iş hayatında desteklenmesi olarak üç ana dalda odaklandık. Kadınların parçası oldukları tüm ekiplerde fark yarattıklarını düşünüyor, iş hayatında eşit temsiliyet ilkesiyle kariyerlerini hem girişimcilik alanında hem de kurumsal hayatta sürdürmelerini gönülden destekliyoruz. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı'yla beraber yeni projemiz Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'ni hayata geçiriyoruz. Bu programda da girişimcilik ve mentorlük desteği, yatırımcı ve ekosistem buluşmaları ile teknoloji dünyasına girecek kadınlarımızı ve fikirlerini destekleyeceğiz.
Can Dörtkardeşler Genç Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu
Bu yıl etkinlik kapsamında bir ilk gerçekleşti ve Can Dörtkardeşler Genç Girişimci Ödülleri verildi. UP School Kurucu Ortağı ve CEO'su Mina İlköz ve Aposto Kurucu Ortağı ve CFO'su Umutcan Savcı ödül aldı.
Giveback felsefesi
Türkiye Girişimcilik Vakfı; girişimcilik kültürünü tüm dünyada yaygınlaştırmak, üniversite gençlerine ilham vermek ve gençlerin kendi yollarından giderek iz bırakmalarını sağlamak amacıyla Türkiye'nin önde gelen girişimcileri ve iş dünyası liderleri tarafından kuruldu. Vakfın yaratmak istediği kültürün en temel öğelerinden biri, "giveback" (geri verme) bakış açısını gençlerin hayatına ve girişimcilik ekosistemine yerleştirmek. Fellow Programı kapsamında, "giveback" öğesi, rol modeller ve yapılan projeler üzerinden destekleniyor. Fellow Programı'na seçilen öğrenciler, ilham veren rol modellerle tanışıyor, girişim elçileri olarak başkalarının hayatlarına dokunuyor ve “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları, kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak toplumsal başarının katsayısını artırmayı hedefliyorlar.
İlgili kişi
İzel Bostancı
Marjinal Porter Novelli
0545 565 63 59
izelb@marjinal.com.tr
Türkiye Girişimcilik Vakfı hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu ile tarafından kurulmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Şu anda 45 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'de girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin bulunması ve desteklemek misyonunu edinmiştir. Network, Rol Model, Burs, Girişim Elçileri ve Giveback olarak 6 temel öğe üzerinden girişimcilik potansiyeli taşıyan gençleri seçen Türkiye Girişimcilik Vakfı, tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedeflemektedir. www.girisimcilikvakfi.org