Girişimcilik Vakfı 3. yılında 100 Fellow'la yoluna devam ediyor!
Türkiye'de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, üniversite gençlerine ilham vermek ve gençlerin kendi yollarından giderek iz bırakmalarını sağlamak amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, 3. yılında toplam 100 Fellow'la yoluna devam ediyor. Bu yıl toplam 61 bin başvuru alan Fellow Programı'na seçilen öğrenciler, ilham veren rol modellerle tanışıyor, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alarak, başkalarının hayatlarına da ilham veriyorlar.
Üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilen Girişimcilik Vakfı, bünyesindeki 100 Fellow'la 3. yılında güçlü şekilde ilerlemeye devam ediyor.
2016 Fellow Programı bu yıl bir rekora imza atarak toplam 61 bin başvuru aldı. Alınan başvuruların yüzde 39'u kadın, yüzde 61'i erkek öğrencilerden gelirken devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilerden gelen başvuruların oranı yüzde 79, özel üniversitelerden gelenlerin oranı ise yüzde 21 oldu. Başvuranlar arasından 50 kişi programa dahil edildi.
En çok 2. sınıflar başvuru yaptı
En çok başvuru yapan ilk beş üniversite İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi oldu. Sınıf bazında ise en çok başvuru yüzde 32 katılım oranı ile 2. sınıflardan geldi. 2. sınıfları yüzde 27 ile 3. sınıflar, yüzde 21 ile 4. sınıflar, yüzde 16 ile 1. sınıflar takip etti.
2016 Fellow Programı'na başvuran öğrencilerin yaş dağılımına bakıldığında ise yüzde 44 ile 20-21 yaş aralığı en büyük kesimi oluşturuyor. Programa en fazla başvuru yapan iller sıralaması ise İstanbul (yüzde 19), Ankara (yüzde 7), İzmir (yüzde 5), Adana (yüzde 3) ve Bursa (yüzde 3) oldu.
6 adımdan oluşan yenilikçi seçim süreci
Fellow Programı'na başvuran gençler, altı adımdan oluşan seçim sürecinde motivasyon ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerine ve seçim komitesiyle yapılan online ve yüz yüze mülakatlara dahil oldular. Başvuru yapan 61 bin kişinin yüzde 44'ünün sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışması, yüzde 23'ünün oynadığı takımın kaptanı olması ve yüzde 17'sinin ise düzenli spor yapması dikkat çekti.
Geleceğin girişimci adayları ne kazanıyor?
Fellow Programı'na katılma fırsatını yakalayan gençler, program dâhilinde ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyorlar. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma şansını elde eden başarılı gençler, üniversitelerinde de girişim elçileri olarak görev yapıyor. Girişimcilik Vakfı Fellow'larının en önemli misyonlarından biri ise Girişimcilik Vakfı'nın “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları ile kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak oluyor. Fellow'lar aynı zamanda program kapsamında 12 ay boyunca aylık 500 TL burs alıyorlar.
İlgili kişi:
Nevra Çankaya
Marjinal Porter Novelli
(212) 219 29 71
nevrac@marjinal.com.tr
Türkiye Girişimcilik Vakfı hakkında:
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu ile tarafından kurulmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Şu anda 33 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'de girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin bulunması ve desteklemek misyonunu edinmiştir. Network, Rol Model, Burs, Girişim Elçileri ve Giveback olarak 6 temel öğe üzerinden girişimcilik potansiyeli taşıyan gençleri seçen Türkiye Girişimcilik Vakfı, tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedeflemektedir. www.girisimcilikvakfi.org