Girişimci bakış açısı Bolu'ya geliyor BiBolu Girişimcilik Programı başlıyor
Bolu Bağışçılar Vakfı ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği, Turkish Philantrophy Foundation'ın destekleriyle Bolu'da istihdam yaratmak, Bolu'nun ekonomik ve kültürel kalkınmasını desteklemek, girişimci bakış açısını ve kültürünü Bolu'ya yerleştirmek amacıyla BiBolu Girişimcilik Programı başlıyor. Bu program, Türkiye'de belirli bir lokasyon özelinde bir kentin kalkınması amacıyla tasarlanan ilk girişimcilik programı olma özelliğini taşıyor.
Bolu'da istihdam yaratacak girişimci bir topluluğun Bolu'nun iş dünyasını canlandırması, Boluluları iş kurmaya teşvik etmesi, gençlere gelecekleri hakkında ilham vermesi, Bolu'nun yaşam koşullarının girişimci yaklaşımla iyileştirilmesi ve İstanbul ile Ankara'dan sonra Bolu'nun da girişimcilik ekosistemi için bir merkez olarak görülmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, farklı profillere yönelik ilham programı, girişimcilik programı ve inovasyon programları düzenlenecek.
2006 yılında Bağışçılar Vakfı modeli üzerine TÜSEV'in öncülüğünde çalışmalara başlandığını söyleyen Bolu Bağışçılar Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Haldun Taşman: “Yapılan görüşmeler sonucu Bolu'da sektöründe lider 32 iş insanını bu girişimin çatısı altına toplandı. Ben de bu yapıya kuruluş aşamasında aktardığım fonlarla destek verdim. Böylelikle Türkiye'nin ilk Bağışçılar Vakfı'nı Bolu'da kurmuş olduk. Memleketimin daha iyi bir geleceğe kavuşması adına rahmetli annem ve babam adına iki yeni fonu Bolu'ya aktardık. Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı ve Ahmet Taşman BiBolu Girişimcilik Programı işte bu fonlarla hayata geçen projelerdir. Bu uzun soluklu projelerin sonunda Bolu, tüm dünyanın izlediği, yatırımın, inovasyonun ve girişimciliğin hayat bulduğu standartları yükselmiş bir kente dönüşecek” dedi.
Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise: “Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak inanıyoruz ki ulusal düzeyde sürdürülebilir ve gelişen bir girişimcilik ekosisteminin oluşması için ülkenin birçok kentinde yoğunlaşan girişimci toplulukları ve onlar sayesinde değer yaratma misyonu taşıyan kentlerin oluşması gerekiyor. Bu kapsamda Bolu'nun, fiziki şartlarının uygunluğu ve keşfedilmemiş potansiyeliyle bu kapsamda bir projeyi gerçekleştirmek için en uygun şehir olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
İlgili kişi
Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
(544) 734 52 21
(212) 219 29 71
ulasd@marjinal.com.tr
Türkiye Girişimcilik Vakfı hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu ile tarafından kurulmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Şu anda 45 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'de girişimcilik ve liderlik açısından en yatkın ve en yetenekli gençlerin bulunması ve desteklemek misyonunu edinmiştir. Network, Rol Model, Burs, Girişim Elçileri ve Giveback olarak 6 temel öğe üzerinden girişimcilik potansiyeli taşıyan gençleri seçen Türkiye Girişimcilik Vakfı, tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedeflemektedir. www.girisimcilikvakfi.org