Gezegenin geleceği için teknoloji ve sürdürülebilirliğin önemi
TÜBİSAD'ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümü yayınlandı. Serinin 29'uncu bölümünde TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi, e-LOGO Genel Müdürü Başak Kural Uslu KoçSistem'in sürdürülebilirlik programı “Yeşil Zeka”ya dair merak edilenleri konuştu.
TÜBİSAD Plus'un yeni bölümünde KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarcae-LOGO Genel Müdürü Başak Kural Uslu'nun KoçSistem sürdürülebilirlik programı ”Yeşil Zeka” ile ilgili sorularını yanıtladı.
KoçSistem olarak “Yeşil Zeka” sürdürülebilirlik programını hayata geçirdiklerini belirten KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca; “Sürdürülebilirlik bilincinin, yeşil dönüşümün öneminin ve bu konudaki farkındalığın artmasıyla atılacak somut adımlarda teknolojinin başrolde olması kaçınılmaz. Bu nedenle sürdürülebilirliği günümüzde dijitalleşmeden bağımsız düşünmüyor; teknoloji ve sürdürülebilirliğin gezegenimiz için beraber çalışması gerektiğine inanıyoruz. Bu hedefle de “Yeşil Zeka” sürdürülebilirlik programımızı başlattık. Bu çalışmalarımızı yeşilzeka.world web sitesinde topladık” dedi.
Sözlerine KoçSistem'in müşterilerinin sürdürülebilirlik çalışmalarına Iot, ileri analitik, bulut ve siber güvenlik teknolojileriyle destek olduklarını belirterek devam eden Mehmet Ali Akarca; “Sadece kendi sürdürülebilirliğimizi değil, müşterilerimizin sürdürülebilirliği için de çalışıyoruz. Örneğin yapay zeka ve bulut teknolojileriyle desteklenen Akıllı Su Kaynakları Yönetimi projesiyle Türkiye'nin köklü gıda üreticilerinden müşterimizin su ve elektrik tüketimini optimize etmeyi başardık. Kuyulardan su çekimi maliyeti ve debi yönetimi bu projelerde kritik önem taşıyor. Biz de sensörler sayesinde gerçek zamanlı verilerin bulut ortamına alınması ve yapay zeka algoritmasıyla desteklenmesi sağladık. Bu proje ülkemiz için örnek olacak bir sulama projesidir” şeklinde konuştu.
TÜBİSAD Atık Yönetimi Projesi çok önemli
TÜBİSAD Plus röportajında, her geçen gün kullanılan teknoloji cihazlarının ömrünün ve değişme hızının arttığını belirten Mehmet Ali Akarca, TÜBİSAD'ın Atık Yönetimi Projesi'nin de çok önemli olduğunu dile getiriyor ve TÜBİSAD gibi sektör derneklerinin bu konuda daha etkili olmalarını sağlamanın misyonları olduğunu söyledi.
TÜBİSAD'ın Atık Yönetimi Projesi'nin de oldukça önemli olduğunu dile getiren e-LOGO Genel Müdürü Başak Kural Uslu, “TÜBİSAD'da evlerdeki, iş yerlerindeki kullanım ömrü dolmuş cihazları topluyor ve yeniden tüketime geri dönmesini sağlıyoruz. Doğayı kirletmiyoruz. Dolayısıyla aslında hepimizin evimizden başlayarak neyi tükettiğimize, plastik kullanımımıza tekrar bakmamız lazım. Hepimizin gelecek nesillere dünyayı nasıl bırakacağımızla ilgili bir misyonu var” dedi.
TÜBİSAD Plus 29. bölümü izlemek için tıklayın
TÜBİSAD Plus nedir?
TÜBİSAD'ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını önemli konular ve konuklarla tuttuğu düzenli YouTube yayını olan TÜBİSAD Plus'ta, yapay zekâ, bulut bilişim, hiperotomasyon, sürdürülebilirlik, siber güvenlik, metaverse, 5G, büyük veri, kuantum ve daha pek çok yeni nesil teknoloji, tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor. Bilişim teknolojileri dünyasına dair en güncel tartışmalar, sektörün eğitimden sağlığa, çevreden iş yapış biçimlerine kadar farklı alanlarda yarattığı değişimler TÜBİSAD Plus'ın her bölümünde farklı konukların katılımıyla değerlendiriliyor.
TÜBİSAD Plus serisindeki tüm bölümleri izlemek için tıklayın
TÜBİSAD Plus serisindeki tüm podcastleri dinlemek için tıklayın
İlgili kişi:
Ceren Şahin
cerens@marjinal.com.tr
0531 031 87 14
TÜBİSAD hakkında
1979 yılında kurulan TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği); hizmet, yazılım, donanım, bulut, dijital altyapı sağlayıcıları gibi bilgi ve iletişim sektörünün bütün alanlarını kapsayan üye şirketleriyle 409 milyar TL'lik Türkiye Bilgi ve İletişim Teknolojileri pazarının yüzde 90'ını temsil eder. http://www.tubisad.org.tr/