“Exlibris AURA” Kitap Söyleşileri 31 Mayıs'ta Devam Ediyor
Mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanan kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisinin beşinci etkinliği 31 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de gerçekleşiyor.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanmış kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisini; mimarlık yazınının klasiklerini, temel kuram kitaplarını ve Türkçe üretilmiş kuramsal kitapları yayımlayan Arketon Yayınları işbirliğiyle sürdürüyor.
Aykut Köksal ve Yılmaz Değer'le birlikte her ay farklı konuşmacıların katılacağı etkinlikte, yeni bir yayın, Arketon Yayınları'ndan ve sahaftan birer kitap olmak üzere, üç kitap ele alınacak.
● Gilles Deleuze, Kıvrım / Leibniz ve Barok, Bağlam Yayınları, İstanbul, 2021
● Steen Eiler Rasmussen, Şehirler ve Yapılar, Arketon Yayınları, Istanbul, 2022
● P. Ğ. İnciciyan, 18. Asırda İstanbul, İstanbul: İstanbul Fethi Derneği, 1956
Etkinliğe, "Kıvrım / Leibniz ve Barok" kitabını yorumlamak üzere Ali Akay, “Şehirler ve Yapılar” kitabını yorumlamak üzere Emre Zeytinoğlu ve “18. Asırda İstanbul” kitabını yorumlamak üzere Zakarya Mildanoğlu konuk olacak.
Exlibris AURA dizisi, çevrimiçi platformlarda, herkese açık ve ücretsiz olarak ayda bir kez düzenlenerek sürecek. Eventbrite üzerinden kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki e-posta yoluyla iletilecek.
Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın.
- Exlibris AURA kitap söyleşileri video arşivine ulaşmak için tıklayın.
İlgili Kişi
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0537 465 82 25
sezinb@marjinal.com.tr
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.