Endüstri Şehirciliğinin Geleceği AURA Sempozyum'da Ele Alınıyor
Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul'un “Endüstri Şehirciliği Türkiye” tasarım araştırması grubunun işbirliğinde düzenlediği “Üretken Mekanlar için: Endüstri, Mekansal Planlama ve Tasarım” başlıklı sempozyum 20 Kasım'da 13.00-20.00 arası gerçekleşecek.
AURA Sempozyum; MIT ve Tel Aviv Üniversitesi işbirliği ile oluşturulmuş “Endüstri Şehirciliği” grubuna referansla ortaya çıkmış olan, ODTÜ Kentsel Tasarım ve Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programları ile Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) işbirliğinde çok disiplinli bir platform olarak tasarlanan “Endüstri Şehirciliği Türkiye” araştırma grubunun katkıları ile düzenleniyor.
Endüstri bölgelerinin kentle ilişkili olarak gelecek dönüşümlerine yönelik bütüncül bir stratejik perspektif ile yenilikçi çözüm önerilerinin ele alınacağı uluslararası sempozyumda planlama ve mimarlık alanlarından akademisyen, araştırmacı ve strateji uzmanı 4 ülkeden 12 konuşmacı, 3 oturumda konuyu tüm boyutlarıyla ele alacak.
Düzenlenecek üç oturumun başlıkları şu şekilde olacak:
- Oturum 01: Endüstriyel Şehirciliğe Doğru
- Oturum 02: Planlama ve Tasarım: Çoklu Ölçekli Bakış Açısı
- Oturum 03: Endüstriyel Şehirciliğe Yönelik Tasarım
Zoom platformunda düzenlenecek etkinliğe katılım herkese açık ve ücretsiz olacak. Söyleşi dilinin İngilizce olduğu etkinlikte Türkçe simultane çeviri de mevcut olacak. Eventbrite üzerinden kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki e-posta yoluyla iletilecek.
Detaylı programı incelemek için tıklayın.
Kayıt için tıklayınız.
İlgili Kişi
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0533 282 29 70
sezinb@marjinal.com.tr
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.