Dünyanın en büyük etki hızlandırma programı Accelerate2030'da Lider Mentor Desteği çalışmaları başladı!
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çözüm geliştiren ileri aşama pozitif etki odaklı girişimlere yönelik hızlandırma programı Accelerate2030, Lider Mentor Desteği çalışmalarıyla devam ediyor. Seçilen mentorların girişimlerle bire bir görüşmeler yaptıkları süreç 4 ay boyunca devam edecek.
Türkiye'de üçüncüsü düzenlenen ve bu yıl Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) finansmanıyla; GİZ, Türkiye Girişimcilik Vakfı, Impact Hub Istanbul ve UNDP Türkiye iş birliğinde hayata geçirilen Accelerate2030 programının bire bir mentor görüşmeleri başladı. Lider Mentor Desteği çalışmaları kapsamında 15 lider mentor seçildi ve her biri, programda yer alan bir girişimle eşleştirildi.
Program kapsamında Lider Mentor Desteği çalışmalarına katılan 15 girişim arasında, projenin temel hedef gruplarından biri olan Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler tarafından kurulmuş ya da göçmenlerin ihtiyaçlarını gözeten 3 girişim de bulunuyor. Programda ihtiyaçlarına uygun mentorlarla eşleşen söz konusu girişimler Türkiye'deki yerli ve yabancı restoranlar için çoklu dil desteği ve çevrimiçi yemek siparişi hizmeti sunan Joaan, kullanıcıları gıda güvenliği açısından sertifikalı ev yemeği üreticileriyle buluşturan çevrimiçi yemek sipariş ve teslimat platformu Cravehome ve topraksız tarımı kontrol etmek ve izlemek için akıllı üretim artırıcı sistem kiti sağlayan iFarm.
Fikir üretme aşamasının ötesine geçmiş ve toplumsal veya çevresel problemlerin çözümüne aracılık eden, halihazırda işleyen bir ürün ya da hizmete sahip ileri aşama girişimleri desteklemeyi hedefleyen Accelerate2030 programı, girişimlerin program mentorlarıyla yaptıkları bire bir çalışmalarla devam ediyorlar. Girişimciler, Lider Mentor Desteği çalışmaları kapsamında mentorlarıyla 4 ay boyunca her ay en az 6 saat olacak şekilde özel olarak görüşecekler.
Lider mentorların hepsi bir organizasyonu yönetme konusunda çok yönlü bir görüşe ve farklı uzmanlıklara sahip. Girişimlerle bire bir çalışma gerçekleştirecek mentorların aynı zamanda iş stratejisi veya seri girişimcilik gibi alanlarda kariyer geçmişleri bulunuyor.
Impact Hub İstanbul ve Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın geniş ağlarından seçilen mentorlar belirlenirken girişimlerin ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alındı. Mentorların belirli bir sektör (perakende, enerji gibi) veya konu/metodolojideki (iş stratejisi, İK, finans gibi) deneyimleri, ilgi alanları ve zaman taahhütleri de seçilmelerini sağlayan faktörler arasında.
Bu süre zarfında lider mentorların yanı sıra ek uzmanlar insan kaynakları, finans, hukuk vb. konularda bilgi ve deneyimlerini sunacak; belirli alanlarda sahip oldukları deneyimlerle girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik destek verecekler.
Accelerate2030, Lider Mentor Desteği çalışmalarının ardından özel sektör buluşmalarıyla devam edecek. Süreç boyunca girişimler, deneyim aktarımı ve potansiyel iş birliklerinin doğması hedefleriyle ihtiyaçları göz önünde bulundurularak seçilen özel sektör kuruluşlarıyla bir araya gelecekler. Accelerate2030 programına devam eden 15 girişim, özel sektör buluşmalarının ardından kurumsal sektör buluşmalarına katılacaklar.
Girişimlere deneyimlerini ve uzmanlıklarını sunacak mentorlar:
Ussal Şahbaz / Ussal Consultancy Yönetici Ortağı
Ayşe İnal / Kolektif House Danışmanı
Barış Okur / Viveka Kurucu Ortağı
Ceyhun Göcenoğlu / IBM İletişim ve Vatandaşlık Lideri
Esen Çağlar / Policy Analytics Lab Yönetici Ortağı
Erman Turan / Founder & MD - Addwise.Me Kurucusu ve Genel Müdürü
Baran Gürcan / GOOINN Ülke Müdürü
Dani Benreytan / insparkus Yönetici Ortağı
Ozan Sönmez / Zillion Pitches & SAGE HQ – Students Academy for Global Entrepreneurship Kurucu Ortağı
Burak Yaman / Eczacıbaşı Topluluğu Danışmanı
Berna Kırcı Aşıroğlu / DCUBE Yönetim Kurulu Başkanı ve Deriderim.com Kurucusu
Eren Öztürk / S360 Sürdürülebilirlik Danışmanı/Uygulayıcısı
Gülşah Seyhan / Topraktan.co Kurucu Ortağı
Yavuz Cingitas / GOOINN Kurucusu
Program hakkında detaylı bilgiye https://accelerate2030.net/turkey/ sitesinden ulaşabilirsiniz.
İlgili kişi
Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
(212) 219 29 71
ulasd@marjinal.com.tr
Türkiye Girişimcilik Vakfı hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu tarafından girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla kurulmuştur. Girişimcilik aracılığıyla Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olma yolundaki dönüşümünü hızlandırma vizyonuna sahip vakfın misyonu Türkiye'de girişimcilik kültürünü yaratmak ve yaymaktır. Şu anda 48 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'deki girişimcilik potansiyeli yüksek gençleri desteklemenin önceliğine inanmaktadır. www.girisimcilikvakfi.org
Impact Hub Istanbul Hakkında
60'tan fazla ülkede, 100'den fazla noktada faaliyet gösteren Impact Hub, toplumsal fayda odaklı çalışan değişim öncülerini bir araya getiren ve onların ihtiyacı olan birlikte çalışma ortamını yaratan bir platformdur. Impact Hub global ağının bir parçası olan Impact Hub Istanbul, güçlü partnerlerle iş birlikleri tasarlayarak, sosyal girişimcilere ve sosyal etki odaklı birey ve kurumlara eğitici programlar, etkinlikler, mentorluk, çalışma mekanı ve networking desteği sağlar. Hub, üyelik tabanlı bir sistemle çalışır ve girişimciler, danışmanlar, yatırımcılar, yazılımcılar, tasarımcılar, sanatçılar, kreatifler, serbest çalışanlar gibi farklı disiplinlerden gelen bireylerden oluşur. Impact Hub İstanbul, acil harekete geçmeyi gerektiren global sorunlar üzerinde çalışırken Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı rehber olarak alır.
istanbul.impacthub.net