Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye, AB işbirliklerini artırma yolunda ilk çalıştayı gerçekleştirdi
Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye, “BIT alanında Türkiye ile Avrupa Birliği işbirliklerini artırma” konulu rehber çalışma için ilk çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştayda, çalışmanın AB ihtiyaçlarını belirleme amacı için Brüksel'de Daimi Temsilcilik ve Dijital Europe yöneticileriyle görüşmeler yapılarak yol haritası belirlendi.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) birlikteliğiyle 2011 yılında kurulan, Dijital Europe üyesi olan Dijital Türkiye Platformu ile KPMG Türkiye, “BIT alanında Türkiye ile Avrupa Birliği işbirliklerini artırma” konulu rehber çalışma için ilk çalıştayı akademisyenler, girişimciler, bilişim ve telekom alanında faaliyet gösteren şirket temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.
Türkiye ve Brüksel'de tanıtım toplantıları yapılacak
Üç ayrı oturum olarak düzenlenen çalıştaya katılarak görüş ve önerilerini ileten akademi ve şirket yöneticilerinin katkısının önemine değinen Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, rehber çalışmanın tamamlanmasının ardından Türkiye ve Brüksel'de yapılacak tanıtım toplantılarıyla işbirliklerinin geliştirileceğine yönelik inancının güçlü olduğunu belirtti.
Toplantılar önemli katkılar sağlayacak
KPMG Türkiye Ülke Başkanı Murat Alsan, böylesine önemli bir konu için konularında kapsamlı görüş sahibi kişilerle çalışmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, yılın ilk yarısında yapılacak tanıtım toplantılarının önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü söyledi.
Yol haritası belirlendi
Ortak iş gücü stratejisinin artırılması, girişimciliğin geliştirilmesi, dijital dönüşümde sürdürülebilirlik, fon kullanımı ve verimlilik konularının konuşulduğu çalıştayı takiben, AB ihtiyaçlarını belirleme amacı için Brüksel'de Daimi Temsilcilik ve Dijital Europe yöneticileriyle görüşmeler yapılarak yol haritası üzerinde çalışıldı.
Dijital Türkiye Platformu, üyesi olduğu Dijital Europe'ın katkısıyla Türkiye'nin alanda güçlü olduğu konuları Avrupa'nın ihtiyaçlarıyla karşılaştırma imkanını yakalayacak.
İlgili kişi:
Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0544 734 52 21
ulasd@marjinal.com.tr
Dijital Türkiye Platformu hakkında
Türkiye'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında öne çıkan üç güçlü sivil toplum kurulusu olan TBV, TESİD ve TÜBİSAD birlikteliği ile oluşturulan Dijital Türkiye Platformu, eğitim, üretim, çevre bilinci, sağlık, şehirleşme ve benzeri konularda ülkemizin Avrupa Birliği ile benzer hedefleri önceliklendirerek, çağımızın olmazsa olmazı bilişim teknolojileri desteği ile etkin ve verimli çalışmalar yapabilmek amacı ile Brüksel merkezli “Digital Europe” birliğinin üyeliğini sürdürmektedir. 2011'den bu yana kamuoyunu etkileyecek strateji, durum analizi raporları üretmekte ayrıca AB nezdinde Türkiye'nin mevcut durumu ve planları konusunda bilinirliliğine katkı vermek için çalışmalarını sürdürmektedir.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) hakkında
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), merkezi İstanbul'da bulunan ve “Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme” temel amacıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. 14 Nisan 1995 tarihinde, 114 kurum ve bu kurumlara üye 178 kişi tarafından kurulan, bugün itibarıyla 400'ün üzerinde üyesi bulunan vakfın hedefi; Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamaktır. www.tbv.org.tr