Cumartesi Aurası "Sanayi Bölgelerinin Geleceği: Endüstri Şehirciliği” konusuyla devam ediyor
Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, ikinci online konferansını Ekonomist Esen Çağlar ve Şehir Plancısı Olgu Çalışkan'ın katılımıyla 18 Nisan'da gerçekleştiriyor.
Mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul'un, sertifika programı dahilinde mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında düzenlediği disiplinler arası konferans dizisi Cumartesi Aurası, 18 Nisan'da gerçekleşiyor. Ekonomist Esen Çağlar ve Şehir Plancısı Olgu Çalışkan'ın konuşmacı olarak yer alacağı, Şehir ve Ekonomi serisinin dördüncü bölümünde, Sanayi Bölgelerinin Geleceği: ‘Endüstri Şehirciliği' konusu tartışılacak.
Konu kapsamında, değişen üretim biçimi ve ilişkileri bağlamında yeni nesil sanayi alanlarında öngörülen dönüşüm ile yeni üretim teknolojileri ve emek profili bağlamında sanayi-kent ilişkisinin yeniden tanımlanmasına yönelik gereksinimler konuşulacak.
Etkinliğe katılım ücretsiz ancak kontenjan sınırlı olacak.
Kayıt için tıklayınız.
Zoom webinar oturum linki, katılımcılara e-posta yoluyla iletilecek. Etkinlik AURA İstanbul YouTube sayfasından da canlı olarak yayınlanacak.
İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
Marjinal Porter Novelli
0533 921 43 53
ayseg@marjinal.com.tr
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.