Cumartesi Aurası “Dünya Durunca: Proje, Eskiz ve Yaşam” konusuyla devam ediyor
Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, üçüncü dijital konferansını mimar, öğretim üyesi ve yazar Hüseyin Yanar'ın katılımıyla 2 Mayıs'ta gerçekleştiriyor.
Mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul'un, sertifika programı dahilinde mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında düzenlediği disiplinler arası konferans dizisi Cumartesi Aurası 2 Mayıs'ta gerçekleşiyor.
Stoneline desteğiyle gerçekleşen etkinlikte, “Dünya Durunca: Proje, Eskiz ve Yaşam Üzerine” başlıklı konuşmasıyla Finlandiya'da yaşayan mimar, öğretim üyesi ve yazar Hüseyin Yanar ağırlanıyor.
Herkese açık ve ücretsiz olan etkinliğe kayıt için tıklayınız.
Etkinlik için kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki, e-posta yoluyla iletilecektir. Etkinlik AURA İstanbul YouTube kanalından canlı olarak da yayınlanacak.
İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
Marjinal Porter Novelli
0533 921 43 53
ayseg@marjinal.com.tr
Hüseyin Yanar Hk.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitimine başlayan Hüseyin Yanar, eğitimini Oxford School of Architecture ve Brookes Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Akademik hayatı boyunca Dong-eui Üniversitesi, Helsinki Fine Art Academy, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi birçok eğitim kurumunda öğretim üyesi olarak yer aldı ve birçok metin yayınladı. Günümüzde, Tampere University of Technology'de öğretim üyesi ve Orpheus North Architects grubunun üyesi.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.