Cumartesi Aurası, Kapadokya ve Halfeti konusuyla devam ediyor
Cumartesi Aurası, Aslı Özbay'ı
ağırlıyor
Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, Mimar ve Restorasyon Uzmanı Aslı Özbay'ı ağırlıyor.
Mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul'un 2017 yılından bugüne herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlediği Cumartesi Aurası disiplinler arası konferans dizisi, 2022 yılı Güz Dönemi itibarıyla AURA İstanbul'un Beşiktaş'ta yer alan merkezinde yüz yüze olarak devam ediyor.
Mimarlık, şehircilik, sanat, edebiyat, teknoloji ve felsefe dallarında tartışma, buluşma ve farkındalık ortamı oluşturmayı hedefleyen Cumartesi Aurası konferans dizisi, 28 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te, Mimar ve Restorasyon Uzmanı Aslı Özbay'ı "Anadolu Kırsalında Koruma ve Dönüştürme Meseleleri: Kapadokya, Halfeti" başlıklı konferansıyla ağırlıyor.
Stoneline desteğiyle düzenlenen etkinliğe katılım herkese açık ve ücretsiz olacak.
Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız.
İlgili kişi:
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0533 282 29 70
sezinb@marjinal.com.tr
Aslı Özbay hakkında
Aslı Özbay mimarlık eğitimini İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde (sonradan MSGSÜ) 1988'de tamamladı. Restorasyon alanındaki yüksek lisans derecesini ODTÜ'den aldı. 1987-2002 döneminde ağırlıkla meslek örgütlerinde ve mimarlıkla ilgili yayın ve etkinlik organizasyonlarında görev aldı. Mimarlar Odası, Serbest Mimarlar Derneği, Mimarlar Derneği 1927, Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Yapı-Endüstri Merkezi için çalıştı. Mimarlık, Yapı, Mimar dergilerinin yazı işlerinde ve ulusal ölçekli sergi, ödül, kongre programlarının organizasyonunda görev üstlendi.
2002'de ‘TH-İDİL Mimarlık' ekibi ile birlikte Mustafapaşa-Sinasos Koruma Amaçlı İmar Planı vesilesiyle Kapadokya'da çalışmaya başladı. O tarihten buyana, ağırlıkla Kapadokya'da ve restorasyon içerikli olmak üzere, çok sayıda proje ve uygulamanın içinde yer aldı.
2010-2020 arasında, Uçhisar'daki ‘Argos Yapı' firması tarafından gerçekleştirilen proje ve uygulama çalışmalarını yönetti. Bu dönemde, ağırlığı Uçhisar Köyü içinde yer alan ve biri (Müze Salon) koruma alanında Ulusal Mimarlık Ödülü'ne değer bulunan çok sayıda restorasyon ve yeni yapı projesine imza attı. Kapadokya sivil mimarisi konusunda tasarım ve uygulama ile edinilen özgün bilginin yaygınlaşması amacıyla, mimarlık okullarında ve kongrelerde çok sayıda bildiri verdi. ‘Argos Şirketler Grubu' için, Kapadokya'da mimarlık ve koruma temalı çok sayıda panelin ve konferansın gerçekleşmesini koordine etti. 2019'da Uçhisar'da gerçekleştirilen “Koruma ve Vernaküler Mimarlık / Uluslararası Kapadokya Çalıştayı” projesi bu çalışmaların önemli uluslararası ayaklarından biridir.
Halen, ortağı olduğu TH-İDİL Mimarlık ofisi bünyesinde serbest meslek çalışmalarını sürdürmektedir.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.