Blockchain Türkiye Platformu,
On-Chain Çalışma Grubu'nun çalışmalarıyla aktif rol oynayacak
“Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme” amacıyla çalışan Türkiye Bilişim Vakfı platformlarından Blockchain Türkiye Platformu, tüm dünyada gelişmekte olan blockchain teknolojisindeki fırsatları tespit etmek, bu fırsatların endüstri üzerindeki etkilerini analiz etmek ve yenilikçi stratejiler belirlemek üzere çalışmalara başlıyor. Blockchain Türkiye Platformu On-Chain çalışma grubunun odağında NFT, Metaverse, DeFi, DAO ve GameFi yer alıyor.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğinde, Türkiye'de sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturarak, bu teknoloji ile yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine yönelik bir paylaşım platformu oluşturmak amacıyla kurulan Blockchain Türkiye Platformu'nun On-Chain çalışma grubu, tüm dünyada gelişmekte olan blockchain teknolojisindeki fırsatları tespit etmek, bu fırsatların endüstri üzerindeki etkilerini analiz etmek ve yenilikçi stratejiler belirlemek üzere harekete geçti.
On-Chain çalışma grubu, blokzincir teknolojisinin 2021 yılında hızla yaygınlaşmaya başlayan ve yakın geleceğin inşasının altyapısını oluşturacak olan uygulamalar arasında yer alan NFT, Metaverse, DeFi, DAO ve GameFi konularına odaklanıyor.
“Blockchain teknolojisiyle alakalı düzenli raporlar yayınlayacağız”
On-Chain çalışma grubunun hedeflerini anlatan TBV Genel Sekreteri Çağdaş Ergin; “Çalışma grubumuz, kendi konu başlığı altında amaçlarına yönelik olarak sektör oyuncularının katılımıyla özgün bir konsorsiyum oluşturmak, blockchain teknolojisiyle alakalı çalışmalar yapmak, bu çalışmalarla ilgili alakalı düzenli raporlar yayınlamak, bu çalışmalardan kanun yapıcılar, kamu kurum ve kuruluşlarını haberdar etmek, ilgili çalışma alanında mevzuat geliştirilmesi ve kamu kurumlarına görüş verilmesi amacı gütmek, politika yayınlanan raporlara ait platform toplantıları ve özel etkinlikler düzenlemek için faaliyet gösterecek” dedi.
On-Chain çalışma grubunun raporları, etkinlikleri ve çalışmaları bctr.org sitesinden paylaşılacak.
İlgili kişi:
Ceren Moral Aru
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0533 921 43 53
cerenm@marjinal.com.tr
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) hakkında
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), merkezi İstanbul'da bulunan ve “Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme” temel amacıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. 14 Nisan 1995 tarihinde, 114 kurum ve bu kurumlara üye 178 kişi tarafından kurulan, bugün itibarıyla 400'ün üzerinde üyesi bulunan vakfın hedefi; Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamaktır. www.tbv.org.tr
BCTR Hakkında
Blockchain teknolojisi başta iş dünyası olmak üzere, kamu ve bireysel yaşam üzerinde köklü etkilere sahip olma gücünü taşımaktadır. Bu güç sadece araç olarak yenilikçi bir teknoloji olmanın ötesinde düşünce yapısını ve iş süreçlerini yeniden tanımlamayı gerektirmektedir. Blockchain Türkiye Platformu, 2018 yılında Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğinde ticari kaygılardan uzak bir çizgide ve bağımsız bir yapıda kurulmuştur. Platformun hedefi, Türkiye'de sürdürülebilir blockchain ekosistemi oluşturarak, bu teknoloji ile yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine yönelik bir paylaşım platformu oluşturmaktır. www.bctr.org/