BIO Startup Programı'na yoğun ilgi
Biyoteknoloji alanındaki girişimcilerin küresel bağlantılara erişiminde ve büyümesinde hızlandırıcı rol oynamayı amaçlayan BIO Startup Programı'nın dördüncüsü için başvuru süreci tamamlandı. Önceki yıllara kıyasla, biyogirişimcilerin daha yoğun ilgi gösterdiği program iki ayda 65 başvuru aldı. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği BIO Startup Programı'nda sırada Biyogirişimcilik Kampı ve 19 Nisan'daki Demo Day var.
AIFD ve ReDis Innovation işbirliğinde gerçekleştirilen ve bu yılki odağı sağlık biyoteknolojisi olarak belirlenen, Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup için başvuru süreci 6 Mart 2019 tarihinde tamamlandı. Üç temel aşamadan oluşan program, programa kabul edilen biyogirişimciler için Biyogirişimcilik Kampı ile devam edecek. Öncelikle online bir eğitim ve mentorluk sürecine girecek girişimciler, online süreci tamamladıktan sonra 17-19 Nisan'da İstanbul'da Biyogirişimcilik Kampı'na katılacaklar. Uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen profesyonellerinden eğitim ve mentorluk alacaklar. Kampa katılan startuplar aynı zamanda AIFD üyesi global şirketlerin temsilcileri ile temasa geçme ve tecrübelerinden faydalanma şansına sahip olacak. Kampın ilk günü İTÜ Magnet'te, ikinci günü AIFD ofisinde, üçüncü günü ise BIOExpo'da TÜSEB "Güçlü Bir Biyoekonomiye Doğru: Biyoteknolojide Öncelikler ve İşbirlikleri” sempozyumu kapsamında gerçekleşecek. Biyogirişimcilik Kampı'nı tamamlayan girişimciler, 19 Nisan öğleden sonra BIOExpo'da BIO Startup Demo Day'de jüri karşısına çıkacak. Jüri tarafından seçilen beş biyogirişimci ABD programına katılma hakkına sahip olacak.
Dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu BIO Convention'a katılma şansı
BIO Startup Programı'nın son aşamasını, Philadelphia'da dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu olan BIO Convention'a ve Convention kapsamındaki BIO Entrepreneurship Boot Camp'e katılım oluşturuyor. 70 ülkeden yaklaşık 7 bin şirket ve 20 bin kişinin katılması beklenen BIO Convention, biyoteknolojide bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek, işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak için önemli bir fırsat sunuyor. Seçilen biyogirişimciler ABD programı süresince yatırımcılar, küresel şirketler, inkübasyon merkezleri gibi uluslararası ekosistemin farklı aktörleri ile bir araya gelecek.
İlgili kişi:
Eray Coşan, Marjinal Porter Novelli
erayc@marjinal.com.tr
0212 219 29 71- 0533 927 23 97
AIFD hakkında
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD), Türk insanının yeni ve orijinal ilaçlara erişimini sağlamak ve ülkemizde sağlık sorunlarına etkin çözümler bulunmasına katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye'de faaliyet gösteren araştırmacı ilaç firmaları tarafından 2003 yılında kurulmuştur. AIFD İstanbul'daki merkezi ve Ankara'daki temsilciliği aracılığıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. AIFD üyeleri çağımızda hızla ilerleyen tıp biliminin başta biyogenetik olmak üzere birçok alanda sunduğu olanaklardan yararlanarak geliştirilen yenilikçi ve orijinal ürünlerin insan yaşamını uzattığını, kalitesini artırdığını ve toplum için değer yarattığını bilerek faaliyetlerinde yenilikçiliğe odaklanırlar. Çalışmalarını dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilir olmak temelinde sürdürürler. AIFD üyeleri, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlık sorunlarına çözüm sunmak öncelikli olmak üzere, topluma karşı tüm sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için çalışırlar. AIFD, IFPMA (Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu) ve EFPIA (Avrupa İlaç Sanayi ve Dernekleri Federasyonu) üyesi bir kuruluştur. www.aifd.org.tr