AURA İstanbul etkinlikleri
Güz Döneminde dijital ortamda devam ediyor
Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, Güz Dönemi'ne dijital ortamda başladı. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji ve felsefe dallarında düzenlenen Cumartesi Aurası konferans dizisinin açılış etkinliği Prof. Dr. İhsan Bilgin'in katılımıyla 31 Ekim'de gerçekleşiyor.
Mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, Sertifika Programı'na 2020 yılı Güz Dönemi'nde, mimarlık, şehir planlama, endüstri ürünleri tasarımı, sanat tarihi, resim ve performans sanatı bölümlerinden mezun 20 katılımcı ücretsiz olarak programa katılmaya hak kazandı. Dijital ortamda gerçekleşecek programa, birbirinden farklı şehirlerden ve disiplinlerden dahil olan katılımcılar, dönem boyunca Büşra Al ve Sinan Logie yürütücülüğünde "Kentsel-Kırsal Formlar ve Boşluğun Üretimi" temasını tartışacak.
AURA İstanbul tarafından, 2017 yılından itibaren Sertifika Programı kapsamında herkese açık olarak düzenlenen disiplinler arası konferans dizisi, Cumartesi Aurası, 2020 yılı Güz Dönemi programının açılış etkinliğinde Prof. Dr. İhsan Bilgin'i ağırlıyor. "Gerçek" Olarak Gayrimenkul Sektörü başlıklı dijital konferans, 31 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te Zoom platformunda düzenlenecek.
Katılım herkese açık ve ücretsizdir. Eventbrite üzerinden kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki e-posta yoluyla iletilecektir.
İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0533 921 43 53
ayseg@marjinal.com.tr
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0533 282 29 70
sezinb@marjinal.com.tr
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.