Araç kiralarken kimlik sahteciliğine son
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araç kiralama işlemlerinde artış başladı. Ancak bu durum sahte kimlikle araç kiralama tehlikesini de yine akıllara getiriyor. biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, elektronik kimlik kartlarının araç kiralarken sahteciliğin önüne geçilmesini sağlayacağını belirtiyor.
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu'na göre, operasyonel araç kiralama sektörü 2023 yılında 78 milyar 200 milyon TL'lik yeni araç yatırımı yaparak 73 bin adet aracı filosuna kattı. 2023 yılı sonu itibarıyla sektörün aktif büyüklüğü 166 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörün toplam araç sayısı 2022 yılı sonuna göre yüzde 3,7 artarak 254 bine ulaştı. Ancak sahte kimlikle araç kiralamak sektör için risk oluşturuyor.
Elektronik kimlik kartlarıyla araç kiralarken sahteciliğin önüne geçilebileceğini söyleyen biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, “Böyle büyüyen bir sektörde sahte kimliklerle işlem yapıldığına ve araçların çalındığına dair haberlere rastlıyoruz. biOnay olarak, araç kiralamada sahtecilik işlemlerinin önüne geçilmesini sağlayacak teknolojimiz var. Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılarak olası sahteciliğin önüne geçmek mümkün. Dolayısıyla bu gibi durumların yaşanmaması için bu uygulama oldukça önemli” dedi.
İlgili Kişi
Ceylan Naza
Marjinal Porter Novelli
ceylann@marjinal.com.tr
0533 927 23 94
biOnay Hakkında:
biOnay, kamudan özel sektöre kimlik doğrulamanın gerekli olduğu tüm işlemlerde güvenliği sağlayan ve kurumsal müşterilere uçtan uca anahtar çözümler sunan Türkiye'nin %100 yerli ilk mobil kart erişim cihazıdır. Türkiye'yi yeni bir deneyimle tanıştıran biOnay markasının arkasında e-imza ve mobil imza alanındaki 17 yıllık bilgi birikimiyle Elektronik Güvenlik Altyapısı A.Ş. (EGA) bulunuyor. EGA'nın kurumsal müşterileri için geliştirdiği 600'den fazla proje deneyimi biOnay ile e-Kimlik alanına taşınıyor. biOnay cihazlarının üretimi ise 1955 yılından bu yana dünyanın önde gelen otomotiv markalarına elektronik, elektromekanik ve mekatronik ürünler geliştiren KAT Mekatronik Ürünleri A.Ş.'nin 25.000 m2 kapalı alana sahip modern üretim merkezinde yapılıyor.