Aon, şirketlere yan haklarda kadın çalışanların sağlığına odaklanmalarını tavsiye ediyor
Aon, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde şirketlerin İK yöneticilerine yol gösterecek bir çalışma yayımladı. İşverenlerin, kadın çalışanların ihtiyaçlarını desteklemek için kadın çalışanların sağlıklarına daha çok odaklanmaları gerektiğine dikkat çekilen makalede şirketlerin bu yaklaşımı hayata geçirmeleri için üç yöntem paylaşıldı.
Kadınların eşitlik ve adalet için verdiği mücadelenin sembolü olan Dünya Kadınlar Günü, dünya genelinde her yıl 8 Mart günü kutlanıyor. Günümüzde iş dünyasında kadınların daha fazla temsil edilmesi için birçok şirket önemli çalışmalar yaparken risk, emeklilik ve sağlık konularında veri ve analizlerden faydalanarak profesyonel hizmetler sunan Aon da bugün özelinde şirketlerin İK yetkililerine yol gösterecek bir çalışma yayımladı.
“Yan Haklar ve Destekler Yoluyla Kadın Sağlığı ve Eşitliğinin Geliştirilmesi” başlığı ile yayımlanan makalede şirketlerin sağlık ve sosyal yardımlarını kapsayıcı bir yaklaşımla çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamasının önemine değiniliyor. Kadın sağlığını destekleyen politikalarda özellikle aile planlaması ve menopoz dönemlerinin önceliklendirilmesi öneriliyor.
İK profesyonelleri, emeklilik planlamasından yetenek yönetimine, sağlık hizmetlerinden yan haklara ve ücretlendirmeye kadar, politikalarının ve uygulamalarının birbirlerini nasıl yönlendirdiğine ve nihayetinde çalışanların ve işletmenin performansını nasıl etkilediğine odaklanıyor.
Çalışma ile ilgili değerlendirmede bulunan Aon Türkiye Eş-CEO'su Selda Oknas Tanbay, “Sağlık hizmetleri ve yan haklar söz konusu olduğunda çalışanların özel ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak için uygulamaları hayata geçirmek büyük önem taşıyor. Kadın çalışanların sağlığı da bu alanda önemli bir konu olarak ortaya çıkıyor.” dedi.
İşverenlerin kadın çalışanların sağlığına daha çok odaklanmalarını sağlayacak üç yöntem
Aon'un çalışmasında işverenlerin, kadın çalışanların benzersiz ihtiyaçlarını desteklemek için sağlıklarına daha çok odaklanmaları gerektiğine dikkat çekilerek bunun için şu üç yaklaşımı uygulamaları tavsiyesinde bulunuluyor:
- Veri ve analitiği kullanın. Analitik, şirketlerin işyerinde kadın sağlığını desteklemenin önündeki en büyük engellerden bazıları olan kadın sağlığına erişimi artırma ve maliyetleri düşürme fırsatlarını belirlemelerine yardımcı olabilir. Örneğin, Aon'un Sağlık, Eşitlik ve Karşılanabilirlik Aracı (HEAT), firmaların sağlık hizmetleri maliyetlerinin ve bu maliyetlerin karşılanabilirliğinin demografik özellikler, fiziksel ve zihinsel sağlık koşulları, sağlık alışkanlıkları, konum ve iş verimliliği ile nasıl ilişkili olduğunu anlamalarına ve ilişkilendirmelerine yardımcı olabilir.
- Yan hak olanaklarını gözden geçirin. İşverenlerin iş gücü gruplarına göre uyarlayabilecekleri bir dizi kadın sağlığı ve aile kurma yardımı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunları içerir:
- Annelik tedavisi
- Evlat edinme danışmanlığı ve hukuki destek
- Annelik yönetimi
- Ebeveynlik ve pediatrik destek
- Çocuk ve yaşlı bakımı desteği
- Bakım ve menopoz için esnek çalışma ve izin politikaları
- Menopoz dostu iş yerleri
- Tüm şirketi eğitin ve bilgilendirin. Cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmak için işyerinde kadın sağlığı hakkındaki düşünceleri de değiştirmek gerekiyor. Sonuçta, kadın sağlığı sadece kadınları etkilemiyor. Bu yönde eğitimler sadece kadınlara değil erkeklere de verilmeli. İşverenler ayrıca daha fazla destek için yeni anne olan kadınlar veya evlerinde yaşlı bakan kadınlar için gruplar oluşturmayı teşvik edebilir.
İlgili Kişi
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 - 0533 282 29 70
sezinb@marjinal.com.tr
Aon Türkiye hakkında
Aon Türkiye, dünya çapında 120 ülkede 50.000 çalışanıyla risk, sigorta, reasürans, emeklilik, insan kaynakları çözümleri, sağlık ve yan haklar konularında profesyonel hizmetler sunan Aon Corporation'ın Türkiye'deki şirketidir ve 1995 yılında kurulmuştur. Aon Türkiye, sigorta ve reasürans brokerliği ile risk yönetimi danışmanlığı konularında Türkiye'de faaliyet gösteren bir kuruluştur. http://www.aon.com/turkey/tr/