Ada ve Adalı Olma Halleri
Ada üzerine düşünenleri, eserlerinde ada temasına yer veren sanatçıları, ada araştırmacılarını, adaları savunanları ve adalıları bir araya getiren “Adadayız” etkinliklerinin yenisi 27 Mart'ta gerçekleşecek. Etkinlikte İsmet Değirmenci, Aylin Çankaya ve Halim Bulutoğlu “Ada ve Adalı Olma Halleri” üzerine konuşacak.
Galimi Çınarlı Derneği ve Adalar Vakfı işbirliğiyle kurulan Adadayız'ın çevrimiçi toplantıları devam ediyor. 27 Mart Çarşamba saat 20.00'de gerçekleşecek olan etkinlikte İsmet Değirmenci, Aylin Çankaya ve Halim Bulutoğlu "Ada ve Adalı Olma Halleri" üzerine konuşacaklar.
VAHA'nın “Kriz Dönemlerinde Kültür Aracılığıyla Ortak Zemin” projesi kapsamında desteklenen “Adadayız”, farklı kültür ve disiplinlere açık buluşmalarla “ada” ortak paydasının geliştirmeyi hedefliyor. “Adadayız”, ada kimliği, ada kültürleri ve adalar kültürel mirasına odaklanan etkinlikleri ile adaların çevre, iklim, doğal afetler gibi krizlere yanıt verme potansiyelini tartışmalara dâhil etmeyi amaçlıyor.
27 Mart Çarşamba 20.00'de Adadayız YouTube kanalından canlı yayınlanacak paneli aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=fh65qK1NAZc
Adadayız etkinliklerini https://www.instagram.com/adadayiz.hub/ hesabından takip edebilirsiniz.
İletişim için: hub.adadayiz@gmail.com
İlgili kişi
Sezin Bulum
Marjinal Porter Novelli
0537 465 82 25
Sezinb@marjinal.com.tr
Beril Tuncay
Marjinal Porter Novelli
0532 054 55 38
berilt@marjinal.com.tr
Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği hakkında
2020 yılında Marmara Adası Çınarlı Mahallesi'nde kurulmuştur. Galimi Çınarlı Derneği doğaya, ekolojik dengeye ve tarihi-kültürel mirasa saygı ilkeleriyle eğitim, kültür ve sanat gibi alanlarda faaliyetler yürüterek kırsal kalkınmaya ve turizme katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Galimi Çınarlı, Adadayız projesinin koordinasyonunu üstlenmektedir. Derneğin adında yer alan “Galimi” Rumca sakın sessiz liman anlamına gelmektedir. Çınarlı'nın eski yer adıdır.
Adalar Vakfı hakkında
Büyükada, Heybeliada, Burgaz, Kınalıada ve Sedef adalarının doğal ve tarihi değerlerini korumak ve geliştirmek amacıyla 1984 yılında kurulmuştur. Vakıf belgeleme, araştırma, arşivleme, müzecilik, yayıncılık, kültür-sanat hizmetleri ve politika savunuculuğu alanlarında köklü bir deneyime sahiptir ve adaların kültürel ve çevresel standartlarını yükseltmek için çalışmalarını sürdürmektedir.