Tarih Vakfı Yurt Yayınları'nın iki yeni kitabı raflardaki yerini aldı
‘Çoğu zaman “dünyanın en eski mesleği” olarak anılan fahişeliğin ortaya çıkmasına yol açan toplumsal faktörler nelerdir?' sorusuna cevap arayan Osmanlı'da Cinselliğin Saklı Kıyısı ve Tarihçilerin Mutfağı: Toplumsal Tarih Kitapları dizisinin ikinci kitabı Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” Siyaseti: Türkiye'den Orta Asya'ya, Tarih Vakfı Yurt Yayınları'yla okuyucularını bekliyor.
Tarih Vakfı Yurt Yayınları, Osmanlı'da Cinselliğin Saklı Kıyısı ve Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” Siyaseti: Türkiye'den Orta Asya'ya kitaplarıyla tarihseverlerin dikkatini çekiyor.
Cem Doğan'ın yeni kitabı Osmanlı'da Cinselliğin Saklı Kıyısı, ‘çoğu zaman “dünyanın en eski mesleği” olarak anılan fahişeliğin ortaya çıkmasına yol açan toplumsal faktörler nelerdir?' sorusuna 1878-1922 yılları arasında İstanbul özelinde fahişelerle iktidar pratikleri arasındaki ilişkiler üzerinden olduğu kadar fuhuş sektörünün kadın-erkek isimsiz aktörlerinin davranışları bağlamında cevaplamaya çalışıyor.
Türkiye, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Kafkaslarda tarih eğitimi, milli kimlik ve siyasal iktidar arasındaki ilişkilere dair farklı dillerde yayımlanmış makalelerinin derlemesinden oluşan ve Tarihçilerin Mutfağı: Toplumsal Tarih Kitapları dizisinin ikinci kitabı Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” Siyaseti: Türkiye'den Orta Asya'ya, Tarih Vakfı Yurt Yayınları'yla kitapseverlerle buluşuyor.
Osmanlı'da Cinselliğin Saklı Kıyısı, 26 Ekim'de 49 TL satış fiyatıyla, Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” Siyaseti: Türkiye'den Orta Asya'ya, 26 Ekim'de 32 TL satış fiyatıyla kitapçılardaki ve online mağazalardaki yerini aldı.
İlgili Kişi:
Merve Aydın
Marjinal PorterNovelli
0212 219 29 71
mervea@marjinal.com.tr
www.tarihvakfi.org.tr
12 kişilik Girişim Kurulu'nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991 yılında kurulan Tarih Vakfı'nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışma dalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir sivil toplum örgütü olan Tarih Vakfı'nın tüm kuruluş sermayesi kurucularının katkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim, yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler ve konusunda uzman yayınları ile Türkiye'de bilimsel tarihçilik bilincinin gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf'la ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.tarihvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.