Haberler / inMapper Basın Bültenleri
28.12.2017

Yılbaşı alışverişleri artık daha teknolojik

AVM'ler için harita, navigasyon ve arama platformu sunan inMapper'ın topladığı verilere göre yeni yıl öncesi giyim alışverişleri tavan yaparken, teknolojik ürünlere de ilginin arttığı görülüyor.

Yeni yıla yaklaşılan günlerde alışveriş merkezleri yeni yıl konseptleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. AVM içinde navigasyon yapmak isteyen kullanıcıları aradıkları mağazaya veya ürüne göre yönlendiren inMapper platformu, topladığı veriler ışığında hangi alanlarda en fazla satışın yapıldığını ortaya koydu.

İçerideki yol gösterici inMapper ile AVM içinde aradıklarını kolayca bulan ziyaretçiler aralık ayı içinde en çok “ceket”, “çizme” gibi giyim sektörü aramaları gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra son model telefon aramalarında da artış yaşandığı görülüyor. Arama sonuçlarına göre farklı markaları bir arada bulunduran mağazalar bu dönemde daha çok ilgi çekiyor.

Sadece mağaza ismiyle değil ürüne göre de arama yapılabilen inMapper'ın topladığı bu veriler, AVM'lerin geleneksel hâle gelen yılbaşı çekilişleri ile paralellik gösteriyor. Bu sene elektrikli otomobiller ve akıllı telefonların öne çıktığı çekilişlerle ziyaretçilerine teknolojik hediyeler sunan AVM'ler, topladıkları veriler ile onları yakından tanımaya çalışıyor.

Sadece çekilişle sınırlı kalmadan, her an ziyaretçilerini yakından tanımak isteyen AVM'lere ise yine inMapper yol gösteriyor. En çok aranan ürün ve mağazalar, çizilen rotalar gibi birçok analitik veri sayesinde AVM'lerin CRM çalışmaları zenginleşiyor.

İlgili Kişi:​

Önder Kalkancı

onderk@marjinal.com.tr

inMapper Hakkında:

AVM, müze, havalimanı gibi büyük yapılar için iç mekân harita, navigasyon ve arama platformu olan inMapper; İTÜ Çekirdek, Türk Telekom PİLOT ve GarantiPartners programları tarafından desteklenerek şirketleşti. Ziyaretçilerin navigasyon yapabilmesi için iç mekanları haritalandırıp etkileşimli hale getiren inMapper; mağazaları, şubeleri ve ürünleri listeleyip, ziyaretçileri ulaşmak istedikleri yere yönlendiriyor. Ziyeretçiler, inMapper'a web sitesinden, mobil uygulamalardan ve kiosklardan erişebiliyor. inMapper harita platformunun farkı ise hem kendi sitesinden son kullanıcılara sunulması hem de farklı mobil uygulamalara ve web sitelerine entegre edilebilmesi.

inMapper