Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
28.09.2018

Yerli üretimler e-ihracatla 192 ülkeye eBay üzerinden ulaşacak

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, Türk markalarını dünyayla buluşturacak e-ihracat hamlesine hız verdi. Türk deri ve ayakkabı sektörünün önde gelen markası Derimod'un ürünlerini eBay üzerinden 192 ülkede 175 milyon aktif alıcıya ulaştıracak platformun 2019 hedefi ise en az 200 Türk markasını e-ihracatla buluşturmak.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, Türk markalarının yurtdışına kolaylıkla açılmasını sağlayacak e-ihracatta atağa geçti.  Türk markaların ürünlerini eBay üzerinden dünyaya açarak e-ihracat hamlesini başlatan platform, Türkiye'nin önde gelen markalarından Derimod'un ürünlerinin eBay'de listelenmesini sağladı. Bir eBay şirketi olan GittiGidiyor, bu atılım sayesinde Türk ürünlerini 192 ülkede 175 milyon aktif alıcıya ulaştıracak.

GittiGidiyor'un öncülüğünde satış sürecinin en hızlı ve kolay şekilde yürümesi için çözüm ortaklarıyla bir ekosistem kurulurken, 2019 yılı itibariyle eBay üzerinde Türk markalara özel alanlar açılması ve çeşitli kampanyalarla satışların desteklemesi de planlanan projeler arasında yer alıyor.

“Hedefimiz, 2019 sonunda en az 200 Türk markasını e-ihracatla buluşturmak”
Gerçekleştirdikleri yeni e-ihracat adımıyla ilgili konuşan GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, “Ülke ekonomimiz son dönemlerde önemli gelişmeler yaşadı. Kurda yaşanan dalgalanma pek çok sektörü etkiledi. Böylesi bir ortamda markaların dünyaya açılarak işlerini büyütmelerini sağlayacak bu önemli girişimi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin önde gelen markalarından Derimod'un ürünlerinin eBay'de listelenmesini sağladık. Bu önemli adım sayesinde Derimod ürünlerinin ABD, İngiltere ve Almanya dâhil olmak üzere eBay'in faaliyette olduğu 192 ülkeden satın alınması mümkün oldu. Hedefimiz, 2019 yılının sonuna kadar en az 200 Türk markasının ürünlerinin eBay'de satışa çıkmasını sağlamak. Bu şirketler arasında klasik perakendenin büyük oyuncularının yanı sıra ürünlerini e-ihracat aracılığıyla tüm dünyayla buluşturmayı ve böylelikle büyümeyi hedefleyen KOBİ'lerimiz de bulunacak” dedi.

Önümüzdeki süreçte ev tekstilinden giyime, lisanslı kulüp ürünlerinden özel tasarımlara kadar her kategorideki Türk ürünlerini eBay üzerinden sınır ötesi alıcılarıyla buluşturacaklarını ve yeni pazarlara açılmalarını sağlayacaklarını söyleyen Kantarcı, Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinin lisanslı ürünlerinin e-ihracatla buluşturulması için yoğun bir görüşme trafiği içinde olduklarını da kaydetti.

192 ülkede 175 milyon alıcıya ulaşma fırsatı
Türk markalarına sundukları pek çok avantaj olduğunu vurgulayan Kantarcı, “Sağladığımız en önemli avantajlardan biri ise e-ihracatı eBay gibi küresel bir pazaryeri üzerinden yapma ayrıcalığını markalara yaşatmak. Türk markaları eBay aracılığıyla devasa bir kitleye satış yapabilme fırsatına erişiyor. 192 ülkede 175 milyon aktif alıcıya sahip olan eBay, dünyanın lider pazaryerlerinden biri olarak tüm kullanıcılarına kolay ve güvenli alışveriş fırsatı sunuyor” diye konuştu.

“Markaların dünyaya erişiminde son derece önemli bir fırsat”
Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman ise GittiGidiyor'la gerçekleştirdikleri işbirliğiyle ilgili şöyle konuştu: “Markaların ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmaları açısından son derece önemli bir fırsat olan e-ihracat aynı zamanda Türkiye ekonomisinin canlanması açısından da önemi yadsınamayacak bir ticaret kanalı olarak öne çıkıyor. Bu önemli adımı, e-ticaret sektöründeki 17 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle ülkemizin önde gelen online pazaryeri GittiGidiyor'un yanı sıra eBay gibi bir küresel e-ticaret lideriyle birlikte atmaktan dolayı son derece mutluyuz.”

eBay hakkında
eBay Inc. (NASDAQ: EBAY), Marketplace, StubHub ve Classifieds platformlarını içeren küresel bir ticaret lideridir. 1995 yılında Kaliforniya San Jose'de kurulan ve online ticaret yoluyla insanları güçlendirip fırsatlar yaratarak dünya genelindeki milyonlarca alıcıyı ve satıcıyı birbirine bağlayan eBay, benzersiz seçeneklere ulaşmak için dünyanın en büyük ve en canlı pazaryerlerinden biridir. eBay 2017 yılında 88 milyar dolar değerinde ticari hacim sağlamıştır. Şirket ve şirketin online küresel marka portföyü hakkında daha fazla bilgi için www.ebayinc.com adresini ziyaret edin.

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com

Derimod hakkında
DERİMOD, 45 yıl önce “deriyi kumaş gibi işlemek” mottosuyla yola çıktı. Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de deri modasının öncüsü olan şirket, günümüzde yurtiçi ve yurtdışında toplam 123 mağazasıyla yılda 200.000 adet deri ceket ve 2.5 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleştirmektedir. Türkiye'nin deri ceketteki “jenerik markası” DERİMOD hem deri ceket hem de ayakkabı kategorilerinde tasarım ve inovasyona verdiği önem, insan kaynaklarına yaptığı yatırım, sürekli iletişim ve vizyoner yönetim anlayışı ile sektörünün lideridir.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor
İnternetten alışverişin güvenilir ismi GittiGidiyor, 2001 yılından bu yana 11 milyondan fazla kişiyi bir araya getiriyor. GittiGidiyor’da aklınıza gelebilecek her şeyi kolaylıkla bulabilir, hem bireysel satıcılardan alışveriş yapabilir, hem kendiniz satış yapabilir veya online dükkan açarak işinizi büyütebilirsiniz. Kurumsal firmaysanız, GittiGidiyor’da resmi mağazanızı açabilir, satışlarınızı buradan yönetebilirsiniz. Cep telefonu ve tablet uygulamalarımızla ise alışverişe istediğiniz yerden devam edebilirsiniz. Güçlü potansiyeli ve güvenli ödeme sistemi Sıfır Risk ile dünyanın en büyük pazar yeri eBay’in dikkatini çeken GittiGidiyor, 2011 yılında eBay’in satın almasıyla birlikte, global eBay’in Türkiye iştirakı (eBay Türkiye) oldu. Türkiye’de internetten alışverişi güvenilir ve keyifli hale getiren GittiGidiyor, kullanıcılarına hayran kalacakları deneyimler yaşatmaya