Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
03.01.2018

Yeni yıla alışveriş yaparak girdik

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, yılbaşı gecesinin ve yeni yılın ilk gününün satış verilerini açıkladı. Sonuçlara göre, 31 Aralık 2017 günü en fazla satış gece saatlerinde yapıldı. 2018'i alışveriş yaparak karşılayan kullanıcılar yılbaşı gecesi en çok bebek bezi alırken, 2017'de satılan son ürün cep telefonu, yeni yılda satılan ilk ürünler ise bulaşık deterjanı ve derin dondurucu oldu.

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, 2018'i karşılama heyecanıyla geçen 31 Aralık 2017 akşamı ve yeni yılın ilk gününe dair alışveriş verilerini paylaştı. Platformun açıkladığı sonuçlara göre, yeni yıla girmemize saniyeler kala bile alışveriş devam etti. Saat tam 23.59.56'yı gösterirken GittiGidiyor aracılığıyla İstanbul'dan Konya'ya cep telefonu satıldı. 1 Ocak 2018'in ilk satışları da İstanbul'dan yapıldı. Yeni yıla girdikten saniyeler sonra, saat tam 00.00.06'da bulaşık deterjanı ve 00.00.08'de derin dondurucu satıldı.

Saat 23.00'te satış hacmi ortalamanın yüzde 60 üzerine çıktı
Ayda 60 milyon ziyaret alan ve yaklaşık 20 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor'un satış verilerine göre, kullanıcılar yılbaşı gecesini alışveriş yaparak geçirdi. 31 Aralık 2017'de saat 18.00 itibariyle artmaya başlayan satışlar saat 23.00'te o günün ortalama satış hacminin yüzde 60 üzerine çıkarak en yüksek seviyeye ulaştı.

Yeni yıl sabahı en çok bitki çayı satıldı
Yılbaşı gecesi en çok bebek bezi satılırken, onu sırasıyla bulaşık makinesi deterjanı, çamaşır deterjanı ve akıllı LED TV izledi. Yeni yılın ilk sabahında ise kullanıcılar en çok bitki çayı, ardından çamaşır deterjanı ve bebek bezi satın aldı.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve 17 yıllık geçmişiyle Türkiye'de e-ticaretin öncü pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki lider konumunu daha da güçlendirdi. Aylık ortalama 60 milyon ziyaret, yaklaşık 20 milyon kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin en çok tercih edilen alışveriş sitesi olan GittiGidiyor1, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Yaklaşık her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 6 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 70'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com