11.04.2019

Forum Aydın'dan Otizm Farkındalık Ayı'na özel anlamlı etkinlik

Aydınlıların buluşma noktası Forum Aydın'da, Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında 13 Nisan Cumartesi günü otizmli çocuklar el sanatları atölyesinde yaptıkları ürünleri ve sahne performanslarını sergileyecekler. 7 Nisan Pazar günü yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle 13 Nisan'a ertelenen etkinliğe katılmak ve Otizmli çocuklara destek olmak isteyen herkes Forum Aydın'a davetli!

Forum Aydın, Nisan ayının Otizm Farkındalık Ayı olması nedeniyle otizmli çocuklar ve ailelerini kaynaştırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Etkinlik kapsamında, otizmli çocuklar ve arkadaşları hem el sanatları atölyesinde yaptıkları ürünleri sergileyecek hem de ritim gösterisi ve verecekleri mini bir konserle ziyaretçilere müzik dolu anlar yaşatacaklar.

Otizmli çocuklara destek olmak isteyen tüm ziyaretçiler, 13 Nisan Cumartesi günü saat 15:00'te, Forum Aydın Zeytin Meydanı'na davetli.

Otizm Farkındalık Ayı Hakkında:
1975 Yılında 5000 çocuktan biri, 2001 yılında 250 çocuktan biri, bugün ise 59 çocuktan biri Otizmli olarak dünyaya geliyor.
Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde otizme farkındalık yaratmak için ABD'de Autism Speaks tarafından başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak kampanyası (Light It Up Blue) Türkiye'de 2014 yılında başladı ve 2015 yılında büyük ivme kazandı.

Kampanya ile 2015 yılında İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İzmir'de saat kulesi, Paris'te Eiffel Kulesi başta olmak üzere birçok yapı otizmin rengi olan mavi ışıkla aydınlatılmış, binlerce kişi mavi giyerek otizmli bireylere destek mesajını vermiştir.