Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
20.06.2018

Western Digital'den yapay zekalı video gözetimi

Güvenliği ve Korumayı Artırmak için Öğrenen Makinaları ve Yapay Zeka Kullanan 12TB Western Digital Purple Drive, Bütün Kameradan Ana Makineye Gözetim Portföyüne Ekleniyor

Gözetim sektörünün gittikçe artan yüksek çözünürlüklü kameralara ve gerçek zamanlı kamera analitiklerine ihtiyaç duyan evriminin gerçekleşmesine yardımcı olan Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), sektörün en yüksek kapasiteli, derin öğrenim yapabilen ve başka hiçbir cihazda bulunmayan AllFrame AI teknolojisine sahip gözetim sınıfı sürücüsü Western Digital® Purple 12TB sürücüsünü tanıtarak gözetim portföyünü genişletti. Western Digital'ın gözetim portföyünün bu en yeni üyesi, birden çok yüksek çözünürlüklü video yayınlarını yakalarken derin öğrenim ve analitiklerini desteklemek için aynı zamanda kaydedilen videoya da erişerek video gözetiminde yeni imkanlar yaratıyor. Bu özellik, arka plandaki sürekli öğrenim ile yapay zekanın kullanıldığı olayları anlık ve gerçek zamanlı tespitini destekleyen yapay zeka (AI) imkanına sahip yeni geliştirilen DVR ve NVR sistemleri için özel olarak üretildi.

IDC'ye göre güvenlik çözümlerinin oluşturduğu büyük veri exabaytının 2021'e kadar yüzde 25 artması bekleniyor[1]. Bu büyüme; gözle görülür derecede geliştirilen çözünürlüğe sahip daha karmaşık kameraların kurulumu, artan istihbarat uygulamaları ve dünya çapında analitik için video kullanımının genel olarak artması ile gerçekleşiyor. Geleneksel video gözetim sistemleri, hareket eden özneyi detaylı analiz sunmadan tespit edebiliyor. Yeni sistemler ise nesneleri daha iyi tespit etmek ve yanlış zamanda aktifleşmeyi azaltmak için gerçek zamanlı analitik gibi ek özellikler sunuyor. Hayvanlar, yapraklar ve hatta ışık bile yanlış alarmlara sebep olabiliyor. Yapay zekanın etkin olduğu sistemler, hareket eden hedefi tespit etmenin yanında onu analiz ederek onların potansiyel bir tehlike olup olmadığını analiz edebiliyor.

Ek olarak derin öğrenim algoritmaları, basit hareket tespitinin ötesine giderek perakende ve eğlence sektörlerindeki gelişmelere yön vermek için yüz tanıma ve davranış tahmini gibi ileri seviye özellikler sunuyor.

Western Digital Ürün Pazarlama ve Cihaz Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brendan Collins, konuyla ilgili “Ağ video kayıt sistemleri gittikçe akıllanıyor. Yapay zekanın etkin olduğu NVR'ler, genel derin öğrenim yeteneklerinin gelişmesi ve nesne ile yüz tanıma ile ilgili algoritmaların hızlanması için yeni grafik işlemci üniteleri ve merkezi işlem ünitelerine göre tasarlanıyor. Derin öğrenimli NVR'ler, bireysel kameralarla kıyaslandığında haftalarca hatta aylarca önceden depolanan videolardan bir bireyin yüz resminin konumunu belirleme veya saatlerce süren gözetim videosunun sonucunda trafiğin ısı haritasını çıkarmak gibi daha ileri seviye analitik sunabilmek için daha büyük depolama kapasitesine ve daha gelişmiş işlemeye ihtiyaç duyuyor” dedi.

Hikvision Europe'un Başkanı Derek Yang ise “Gözetim çözümlerimizdeki kapasitenin gelişmesiyle akıllı şehirler, akıllı ulaşım ve diğer gözetim uygulamaları için dünyadaki milyonlarca kurulumu yapılmış kameralardan elde edilen videonun yakalanması, depolanması ve analiz edilmesi için gereken depolama miktarı da artıyor. Western Digital'ın 12 TB gözetim sürücüsü ve gözetim ürünleri portföyü, müşterilerimiz için gözetim çözümlerimizi optimize etmemizi sağlıyor” dedi.

Western Digital Purple 12TB gözetim sınıfı sürücüler, uyumlu olan tüm video gözetim sistemlerine daha fazla kapasiteli depolama sunuyor. 10TB ve 12TB kapasiteli Western Digital Purple'lar, Yapay zekanın etkin olduğu sistemlere özel geliştirilen ve diğer ürünlerde bulunmayan AllFrame AI teknolojisini sunuyor. Bu teknoloji, sürücülerin rekabet içerisinde bulunan diğer ürünlerdeki yapay zeka kanallarının iki katına kadarını (16 AI kanalı / 32 AI yayını) desteklerken, gözetim pazarındaki derin öğrenim ve video analitiklerinin devam eden evriminin gerçekleşmesini sağlayan daha fazla kapasiteli yeni nesil sistemler için gelecekte oluşabilecek gereklilikleri de karşılıyor.

Uygunluk
Western Digital Purple gözetim sınıfı sürücüler, Western Digital'ın dünya çapında yetkilendirdiği bayi ağlarından elde edilebiliyor. Yeni ürünler, kameradan ana makineye gözetim çözümlerini destekleyen bütün bir portföy için Western Digital Purple microSD™ kartına dahil ediliyor. Western Digital Purple portföyü hakkında daha fazla bilgi için Western Digital'ın IFSEC International'daki standı (Excel London UK – Stand #E200) veya https://www.wdc.com/solutions/edge-to-core.html sayfası ziyaret edilebilir.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital, verilerin geliştirilmesi için uygun ortamlar yaratmak hedefiyle yola çıkmıştır. Müşterilerinin, sürekli artan çeşitlilikteki veriler toplaması, koruması, erişmesi ve dönüştürmesine katkıda bulunacak inovasyonları ulaştırmayı amaçlamaktadır. Western Digital'in endüstri lideri çözümleri, gelişmiş veri merkezlerinden mobil algılayıcılara hatta kişisel cihazlara kadar her yerde var olan verilerle ilgili imkânlar sunar. Western Digital® veri merkezli çözümleri G-Technology ™, HGST, SanDisk®, Upthere™ ve WD® markaları altında pazarlanmaktadır.
# # #

Western Digital, Western Digital logosu ve WD Purple, Western Digital Corporation veya iştiraklerinin ABD'deki ve/veya diğer ülkelerdeki tescilli ticari markası veya ticari markasıdır. microSD işareti ve logosu SD-3C, LLC'nin ticari markalarıdır. Diğer tüm markalar kendi sahiplerinin mülküdür. Gösterilen resimler asıl üründen farklılık gösterebilir. Ürün özellikleri bildirimde bulunmaksızın değiştirilebilir.

© 2018 Western Digital Corporation veya iştirakleri. Tüm hakları saklıdır.

* Depolama kapasitesi olarak kullanılan bir terabayt (TB) = bir trilyon bayt. Toplam erişilebilir kapasite, işletim ortamına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

[1] IDC Worldwide Hard Disk Drive 2017-2022 Forecast, Mayıs 2018, Doc #US43766218

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.