Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
10.01.2018

Western Digital sürekli büyüyen fotoğraf ve video koleksiyonlarını saklamaya ve paylaşmaya yardımcı olacak çözümlerini açıkladı

CES 2018'de Western Digital, Akıllı Ev cihazları aracılığıyla ses ile aktifleştirilen medya yayınını, dünyanın en küçük 1 TB USB Flash Belleğini ve yüksek performanslı taşınabilir SSD'lerin yeni serisini açıkladı.

Western Digital (NASDAQ: WDC), Consumer Electronics Show 2018'de (CES 2018) tüketici çözümlerinde çığır açan ürünlerini tanıttı. Bunlar arasındaAkıllı Ev cihazları aracılığıyla ses ile aktifleştirilen medya yayını, dünyanın en küçük 1 TB USB'si ve ultra mobil, yüksek performanslı, kablosuz ve geniş kapasiteli flash depolama ürünleri gibi bugünün kişisel içerik patlamasına ayak uyduran ürünler yer alıyor.  SanDisk® ve WD® markaları altında satılacak bu ürünler ile kişisel deneyimler ve anılar yıllar boyunca saklanıp paylaşılabilecek.

Akıllı telefonlar, dronelar, aksiyon kameraları ve sanal gerçeklik (VR) gözlükleri, kullanıcıların arkadaşları ve takipçileriyle paylaşmak isteyecekleri zengin içerikleri yakalıyor. Çok mercekli kameralar, 8K video, 5G kablosuz bağlantı, VR, artırılmış gerçeklik (AR) ve video yayınları ile son derece zengin deneyimler yaşamayı sağlarken çok büyük kütüphanelere de ihtiyaç yaratıyor. Sonuç olarak tüketiciler kişisel içerikler oluşturma, saklama, erişme ve paylaşmanın kolay yollarını arıyor.

Western Digital, Müşteri Çözümleri ve Ürün Yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Dinesh Bahal, “Resimler, videolar, müzik ve fikirler ile yaşamımız arasındaki bağ giderek daha da güçleniyor ve zenginleşiyor. Çocuğunun gösterisini akıllı cihazıyla kaydeden veliden drone tutkunlarına veya profesyonel fotoğrafçısına, tüketici çözüm yelpazemiz herkesin dijital dünyasını dilediği gibi saklayabilmesi ve paylaşabilmesi için tasarlandı” dedi.

CES 2018'de Western Digital günümüzün en son veriden güç alan çözümlerini sergiledi;
  • Akıllı Ev cihazları aracılığıyla yeni ses ile aktifleştirilen medya yayını. My CloudTM Home cihazları, kullanıcılarına içeriklerini kolayca yakalama, saklama ve tek bir noktada organize etme imkanı sağlıyor. Akıllı Ev ortamında My Cloud Home cihazları kullanıcıların müzik arşivlerine sesli komutlarla erişebilmesi için artık Amazon Alexa'yı destekleyen popüler cihazlar ile birlikte çalışıyor. My Cloud Home uygulaması aynı zamanda Google® Chromecast™ teknolojisiyle uyumlu olarak çalışıyor. Böylece kullanıcılar Chromecast destekli Akıllı TV'leri üzerinden ev videolarını, dizilerini ve filmlerini büyük ekrandan yayınlayabilecek.
  • Teknolojide dönüm noktaları yaratma geleneğine devam eden Western Digital flash depolamanın geleceğine dair ipuçları veriyor. Bunlar arasında, dünyanın en küçük 1 TB'lık* flash belleği, çok büyük boyutlardaki verileri saklamaya olanak sağlayan çok küçük ama güçlü bir USB Type-C flash belleği ve dünyanın en küçük 256 GB flash belleği bulunuyor. Yeni 256 GB kapasiteli SanDisk Ultra Fit™ USB 3.1 Flash Drive düşük profilli / dikkat çekmeyen bir flash bellek olup notebooklarına, tabletlerine, televizyonlarına, oyun konsollarına ve arabalarına daha çok veri depolamak isteyenler için üretildi. 256 GB ile kullanıcılarına ellerinin altında daha çok içerik bulundurma esnekliği / imkânı sağlanıyor. 256 GB yaklaşık olarak 14.000 fotoğraf, 10 saatlik full HD video ve 16.000 şarkı ve dosyalar için hala kullanılabilir olan 64 GB alana denk gelmektedir.**
  • Yüksek performanslı veri saklama çözümlerine ihtiyaç duyan fotoğraf ve drone tutkunları için Western Digital iki tane taşınabilir SSD'yi piyasaya sürüyor. My Passport Wireless SSD, tek bir dokunuşla hafıza kartı kopyalama ve hareket halindeyken içerik paylaşmanın yanı sıra yeni bir kabiliyet olan FiLMiC Pro ve LumaFusion gibi üçüncü parti mobil yaratıcı uygulamalar üzerinden doğrudan cihazlara bağlanma özelliklerini sunuyor. Öte yandan SanDisk Extreme® Portable SSD ise hareket halindeyken yüksek çözünürlüklü fotoğrafları ve videoları saklamak için bire bir.
Verinin potansiyelinden en fazla verimi almayı sağlayan Western Digital, sektörün en geniş ürün ve çözüm yelpazesiyle kişisel verilerini yakalamak, saklamak, erişmek ve dönüştürmek isteyen herkese yardımcı oluyor. Daha fazla bilgi için Western Digital ve SanDisk web sitelerimizi ziyaret ediniz.

İlgili kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital Hakkında
Western Digital, verilerin geliştirilmesi için uygun ortamlar yaratır. Sürekli artan çeşitlilikteki verinin tutulması, muhafaza edilmesi, erişilmesi ve dönüştürülmesi konusunda müşterilerine yardımcı olmak için gereken yeniliği sunar. Bu veriler; gelişmiş veri merkezlerinden mobil algılayıcılara hatta kişisel cihazlara kadar her yerde bulunur; Western Digital'in endüstri lideri çözümleri, veri imkânları sunar.
Western Digital® veri merkezli çözümleri G-Technology ™, HGST, SanDisk®, Tegile™, Upthere ™ ve WD® markaları altında pazarlanmaktadır.
Akıllı Ev uygulaması ve üyelik oluşturulması gerekir. Akıllı ev cihaz uyumluluğu herhangi bir zamanda ülkeler arasında farklılık göstererek değişebilir, sonlandırılabilir veya kesilebilir.
*1GB = 1.000.000.000 bayt. 1TB = 1.000.000.000.000 bayt. Asıl kullanıcı depolama alanı daha düşük.
**Sonuçlar dosyanın boyutlarına, kalitesine, sıkıştırılmasına, bit oranına, içeriğine, ana cihaza, önceden yüklenmiş dosyalara ve diğer unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. www.sandisk.com'u ziyaret edin.
© 2018 Western Digital Corporation veya iştirakleri. Tüm hakları saklıdır.
Western Digital, Western Digital logosu, SanDisk, SanDisk logosu, WD logosu, My Passport, SanDisk Extreme ve SanDisk Ultra Fit markaları Western Digital Corporation veya ABD'deki ve/veya diğer ülkelerdeki iştiraklerinin tescilli ticari markalarıdır. Amazon ve Alexa, Amazon.com Inc. veya iştiraklerinin ticari markalarıdır. Amazon.com bu noktada hiçbir Western Digital ürününü desteklememektedir. Google Google Inc. veya iştiraklerinin tescilli ticari markasıdır. Chromecast Google Inc.'nin ticari markasıdır. Google Inc. bu noktada hiçbir Western Digital ürününü desteklememektedir. Diğer tüm markalar sahiplerine aittir. Cihazların özellikleri bildirilmeden değişim gösterebilir.
Western Digital Technologies, Inc. Americas of SanDisk® ürünlerinin yasal satıcısı ve ruhsat sahibidir.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.