Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
22.01.2018

Western Digital, orta ölçekli firmalara sunduğu sabit sürücü yelpazesini kurum-içi büyük veri ortamlarını da içine alacak şekilde genişletiyor

Helyumlu sabit sürücü HelioSeal® ve sektör lideri yüksek kapasiteli sürücüleri sayesinde kurumlara yeni toplam sahip olma maliyeti sunmasıyla bilinen Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), kurumsal müşterileri için oluşturduğu portföyünü genişletiyor. Portföye katılan yeni ürünler arasında, 4 terabayt (TB) orta ölçekli serisi ve 6 TB ve 8TB kapasiteye sahip hava tabanlı sabit sürücüler yer alıyor. Yeni ürünler, hiper ölçekli ortamlara kıyasla daha küçük veri seti ölçekleri olan kurumsal veri merkezlerinin, analitik ve dağıtık dosya sistemleri gibi geniş bir yelpazeye yayılan Büyük Veri uygulamalarında, verilerin gücünden faydalanmalarını sağlıyor.

Western Digital, hiper ölçekli ve bulut ortamları için yüksek kapasiteli kurumsal sabit sürücü sektörünün öncülüğünü 10 TB, 12TB ve 14TB kapasiteli sürücüleriyle sağlıyor. En yüksek kapasite ve yoğunlukla en düşük (veya en iyi) toplam sahip olma maliyetini sağlayabilmek için ise HelioSeal helyum mühürleme teknolojisi gerekiyor. Bununla birlikte birçok uygulamada küçük veri setleri var ve düşük kapasiteli, hava-tabanlı sabit sürücü kümeleri kullanarak fayda sağlayabiliyorlar. Birçok geleneksel veri merkez sistemleri ise RAID tabanlı block-and-file sistemleri için hala orta kapasite noktalarını kullanıyor.

“Büyük Verinin gücü, geniş yelpazeye sahip uygulamaların aracılığıyla yüksek kapasitelere olan ihtiyacı artırmaktadır” diyen Western Digital'ın Cihaz Birimi'nde Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Brendan Collins sözlerine “Bugün orta ölçekli uygulamalar 1TB ve 2TB kapasiteli yapılandırmalardan daha yüksek kapasitelere yol almaya hazırlanıyor. Yeni kurumsal çözümlerimiz teknolojiyi ve Western Digital'ın toplam sahip olma maliyetindeki liderliğini sağlayan kapasiteli kurumsal ürün serilerini, yüksek yoğunluklu hava-tabanlı sabit sürücü tasarımıyla harmanlıyor. Böylelikle,  orijinal malzeme üreticileri, tamamen buluta geçmek yerine Büyük Veriyi yerinde tutabilecekleri bir veri merkezi çözümüne sahip olabilecekler” diyerek devam etti.

Apache Hadoop® gibi dağıtık dosya sistemlerinde, çoğunlukla Büyük Verinin analitik işlerini devam ettirirken performansı koruyabilmek için daha yüksek erişim yoğunluğuna ihtiyaç duyan iş yükleri bulunuyor. Bu uygulamalar için en etkili kapasiteler ise 4TB, 6TB ve 8TB olarak karşımıza çıkıyor. Western Digital'ın yeni kurumsal çözümleri bu alanlar için tasarlanırken depolamadaki orijinal malzeme üreticisi iş ortaklarına kurumsal seviyede performans ve özellikler sunuyor. Böylece orijinal malzeme üreticileri son kullanıcılara bugünün veri merkezi mimarlarının gerektirdiği gibi şirketin bütünlüğünü korurken kapasite ve fiyatta geniş yelpazeler sunarak hizmette bulunabiliyor.

Nitelik açısından derhal kullanılabilir olan ve 4TB ve 6TB kapasite noktalarını destekleyen yeni Ultrastar® 7K6, yeni 4 diskli ve kurumsal seviyedeki hava tabanlı tasarımdan yararlanıyor. Yeni ürünler bir önceki jenerasyona ait olan Ultrastar 7K6000'a göre %12 daha hızlı performans sunuyor. Aynı zamanda bu yeni çözümler geleneksel depolama ve sunucu uygulamalarıyla birlikte block-and-file depolama mimarisinin de dahil olduğu dağıtık ve ölçeklenebilir bilgi-işlem için tasarlandı. Bu çeyreğin ilerleyen günlerinde Western Digital, hava tabanlı tasarımdan güç alan ve şirketin 5 diskli platformunun dokuzuncu nesli olan Ultrastar 7K8 8TB çözümünü sunacak. Ultrastar 7K6 ve 7K8'e dair daha fazla bilgi için websitesini.

4TB, 6TB ve 8TB ürünleri 2018'in ikinci çeyreğinde hacim artışı yapmaya hazır olacak. Western Digital'in medya önbelleği ve flash tabanlı geçici önbellek (NVC) yazım performansını geliştirmek için uygulanacak. Bu yeni kurumsal sürücüler SAS veya SATA arayüzüyle kullanılabilir olacak ve ürün ömrünü kurumsal düzey olan 2 milyon saat derecesinde sunacak.

İlgili kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital, verilerin geliştirilmesi için uygun ortamlar yaratmak hedefiyle yola çıkmıştır. Müşterilerinin, sürekli artan çeşitlilikteki veriler toplaması, koruması, erişmesi ve dönüştürmesine katkıda bulunacak inovasyonları ulaştırmayı amaçlamaktadır. Western Digital'in endüstri lideri çözümleri, gelişmiş veri merkezlerinden mobil algılayıcılara hatta kişisel cihazlara kadar her yerde var olan verilerle ilgili imkânlar sunar. Western Digital® veri merkezli çözümleri G-Technology ™, HGST, SanDisk®, Upthere ™ ve WD® markaları altında pazarlanmaktadır.

Geleceğe yönelik açıklama
Bu basın açıklaması Ultrastar 7K6 ve 7K8'in beklenen bulunma durumu ve performansının yanı sıra müşteriye sağlayacağı özellikler ve faydaların da dahil olduğu geleceğe yönelik açıklamalar içermektedir. Geleceğe yönelik açıklamaları yanlış kılabilecek riskler ve bilinmezlikler bulunmaktadır. Bunların arasında 7K6 ve 7K8'in beklediğimiz zamanda hazır olmaması, küresel ekonomide dalgalanma; sektör durumları ve depolamada ortamında büyüme; rekabet içinde olan ürünlerin etkisi ve fiyatlandırması; sektörün kabulü ve emtia malzemelerinin fiyatları ve özel ürünlerin bileşenleri; rakiplerin eylemleri; rekabet içindeki teknolojilerin haksız rekabet; yeni teknolojiye bağlı olarak ürün tanıtımlarımızdaki gelişmeler ve yeni veri sektörlerine genişleme; kazançlar, birleşmeler ve iş ortaklıklarına bağlı riskler; üretim sırasında yaşanacak zorluk ve gecikmeler ve içinde dikkatlerinize sunulan yakın zamanda dosyaladığımız periyodik raporumuzun da bulunduğu şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndaki (SEC) diğer risk ve belirsizlikler bulunmaktadır.

Western Digital, Western Digital logosu, G-Technology, HGST, SanDisk, Tegile, Upthere, WD, Helioseal ve Ultrastar Western Digital Corporation'ın veya bağlı şirketlerinin ABD'deki ve / veya diğer ülkelerdeki tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır. Apache Hadoop, Apache Software Foundation'ın ABD'deki ve / veya diğer ülkelerdeki tescilli ticari markası veya ticari markasıdır. Diğer tüm markalar kendi sahiplerinin mülküdür.

Depolama kapasitesindeyse bir gigabayt (GB) = bir milyon bayt ve bir terabayt (TB) = bir trilyon bayttır. Toplam erişilebilir kapasite çalışma ortamına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ürünün tanımlayıcı özellikleri haber verilmeden değiştirilmeye tabidir. Tüm ürünler dünyanın bütün bölgelerinde bulunmamaktadır.

© 2018 Western Digital Corporation veya iştirakleri. Tüm hakları saklıdır.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.