Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
10.04.2017

Western Digital, kreatif profesyoneller için My Passport Wireless Pro taşınabilir hard diskini güncelledi

Depolama teknolojisi ve çözümleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Western Digital Corporation (“Western Digital”), popüler My Passport Wireless Pro Wi-Fi® taşınabilir hard diskinin kapasitesini 1TB ve 4TB seçenekleri ile genişlettiğini duyurdu. Bu yeni kapasite seçeneklerine ek olarak, My Passport Wireless Pro cihazının sürücüsü de tüketicilerin ve kreatif profesyonellerin evde veya dışarıda, hard disk içerisindeki içeriklerini kablosuz olarak yüklemelerini, düzenlemelerini ve yayınlamalarını daha da kolaylaştıran yeni geliştirmeleri içerecek şekilde güncellendi.

My Passport Wireless Pro cihazının güncel sürümünün getirdiği bazı önemli yenilikler şunlar:

• Gelişmiş güvenilirlik ve kullanıcı deneyimi: Fotoğrafçılar, kameramanlar ve insansız hava aracı sürücüleri, fotoğraf (RAW formatlar dahil)* ve videoların (4K, Yüksek Çözünürlük ve Standart Çözünürlükteki)** yanı sıra diğer dosya türlerini dahili SD 3.0 kart okuyucu ve çift-fonksiyonlu USB port ile hard disklerinin içerisine kopyalayabilecek veya taşıyabilecek. Bu tür içeriklerin SD kartlardan alınması sırasında geliştirilen güvenilirliğe ve USB üzerinden bağlanan uyumlu cihazlara (DSLR kameralar, aksiyon kameraları, flaş sürücüler, kompakt flaş (CF) kart okuyucular ve daha birçok cihaz) ek olarak kullanıcılar,  GoPro HERO4 ve HERO5 kameralar ile gelişmiş uyumluluktan da faydalanabilecek.

• İçerikleri yönetmek için gelişmiş kablosuz bağlantı: 10 saate varan pil ömrü*** ve daha sürekli ve stabil Wi-Fi bağlantı sayesinde (5GHz 802.11ac ve 2.4GHz 802.11n çift bant kullanılarak) kullanıcılar, My Passport Wireless Pro kablosuz disk ile iOS ve Android cihazları ve üçüncü parti uygulamalar arasında içeriklerini sorunsuz yükleyebiliyor, düzenleyebiliyor ve yayınlayabiliyor.

• Fotoğrafların kolay önizlenimi: My Passport Wireless Pro cihazı, artık fotoğraf kütüphanesinin üst verilerini tarayan bir teknolojiye sahip olup bu sayede hareket halindeyken dahi WD'nin My Cloud™ uygulaması içerisinde fotoğrafların küçük önizlemeleri otomatik bir şekilde oluşturuluyor.

• Plex Medya Sunucusu deneyimi: Plex'in sade ve güçlü arayüzünün güncellenmesiyle My Passport Wireless Pro cihazından doğrudan medya içerikleri düzenlenebiliyor, müzik dinlenebiliyor, videolar izlenebiliyor ve fotoğraflara bakılabiliyor.

Fiyat ve bulunabilirlik
2 yıl garanti ile gelen My Passport Wireless Pro cihazlar, WD'nin internet sayfası ve Amazon.com ile distribütörler de dahil bazı mağazalarda satışa sunuldu. 1TB, 2TB, 3TB ve 4TB kapasite seçeneklerine sahip cihazların tavsiye edilen perakende satış fiyatları ise sırasıyla $199, $239, $269, ve $299.  WD'nin garanti şartlarını ise WD internet sayfası üzerinde bulabilirsiniz.

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM'lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.
*My Passport Wireless Pro;  SD 3.0 ve USB çift-fonksiyonlu port ile şu resim formatlarını – ancak bunlarla sınırlı değildir – yükleyebilir: .JPEG, .TIF, DNG, .CR2, .NEF, .RAF, .ARW, .MDC, .ORF, .PEF, .GPR, .R3D, .RAW, .RW2, .RWL

***My Passport Wireless Pro;  SD 3.0 ve USB çift-fonksiyonlu port ile şu video formatlarını – ancak bunlarla sınırlı değildir – yükleyebilir: .MP4, .M4V, .MOV, .MKV, .M4P, .AVI, .MKV, .WMV, .3G2, .3GP,.MPG, .MPEG, .M2V

***Sadece Wi-Fi 2.4 GHz tek bant üzerinden HD 720p, 3Mbps videonun tek bir cihaza yayını temel alınmıştır. Gerçek pil ömrü dosya boyutuna, türüne, formatına, bit oranına, bağlanan cihazlara, Wi-Fi bağlantısına, ayarlara ve diğer faktörlere bağlıdır.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.