Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
07.02.2017

Western Digital dünyanın ilk 512 gigabit 64-katmanlı 3d nand çipini tanıttı

Şirket, ISSCC'de Yeni Çipin Geliştirilmesi ile İlgili Teknik Dokumanı da Yayınlayacak

ULUSLARARASI KATI HAL DEVRELERİ KONFERANSI (ISSCC), Kaliforniya. — Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), 512 Gigabit (Gb) hücre başına üç bit (X3) 64-katmanlı 3D NAND (BICS3) çipinin pilot üretimine Japonya'nın Yokkaichi şehrinde başladığını duyurdu. Şirketin, çiplerin toplu üretimine ise 2017 yılının ikinci yarısında başlaması bekleniyor. Kendi sınıfının ilki olan çip, depolama liderinin yaklaşık otuz yıldır flaş bellek endüstrisinde hayata geçirdiği ilkler içerisindeki en son başarısı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Western Digital'in Bellek Teknolojisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Siva Sivaram, “Endüstrinin ilk 512Gb 64-katmanlı 3D NAND çipi, 3D NAND teknolojimizin gelişimi için ileriye doğru atılmış bir diğer önemli adımdır. Bu teknoloji sayesinde, 2016 yılının Temmuz ayında sunduğumuz dünyanın ilk 64-katmanlı mimarisine kıyasla yoğunluğu iki katına çıkarıyoruz. Bu, hızla genişleyen 3D NAND teknoloji portföyümüz için önemli bir katkı. Bu sayede perakende, mobil, veri merkezi uygulamaları gibi birçok alanda hızla büyümeye devam eden verinin gerektirdiği depolama ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam edecek bir konuma sahip oluyoruz.” dedi.

512Gb 64-katmanlı çip, şirketin teknoloji ve üretim ortağı Toshiba ile birlikte geliştirildi. Western Digital, dünyanın ilk 64-katmanlı 3D NAND teknolojisinin ilk kapasitelerini 2016 yılının Temmuz ayında, dünyanın ilk 48-katmanlı 3D NAND teknolojisini ise 2015 yılında tanıtmıştı. Her iki teknolojinin perakende ve OEM müşterilerine sevkiyatları devam ediyor.

Western Digital, bu teknolojik başarıyı mümkün kılan yüksek çerçeve oranı yarı iletken alanındaki gelişmelerle ilgili olarak teknik bir dokumanı 7 Şubat'ta Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı'nda (ISSCC) yayınlayacak. Daha fazla detay için: http://isscc.org/

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM'lere, distribütörlere, bayilere, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla finansal ve yatırımcı bilgisini şirketin investor.wdc.com sitesindeki Yatırımcı İlişkileri bölümünde bulabilirsiniz.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.