Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
13.04.2018

Western Digital 7/24 yeni nesil video kaydı yapan yeni kartını tanıttı

Western Digital Purple microSD kartı, şirketin gözetim sınıfındaki kameradan-ana makineye cihaz portföyünü tamamlarken video gözetim verilerini toplamak, dönüştürmek, korumak ve onlara erişmek için gerçek zamanlı çözüm sunuyor

Gözetim verilerindeki hızlı büyümeyi ve evrilmeyi destekleyen 4K Ultra HD video, yeni geliştirilen yapay zekâ (AI) uygulamaları ve analitiğin benimsenmesiyle birlikte Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), bugün modern gözetim ve sınır sistemlerinin karmaşık ve dinamik veri ihtiyaçlarına özel üretilen Western Digital® Purple microSD™ kartını duyurdu.

Hem varlıklarını güvende tutmak isteyen kurumlar hem de yüz tanımayla alışveriş alışkanlıklarını doğru bir şekilde analiz etmek isteyen perakendeciler tarafından kullanılan gözetimde her önemli anı yakalamak ve incelemek kritik bir öneme sahip. Gözetim sistemi operatörleri, yıllarca devam eden gözetimlerinin iş yükünü desteklemede gözetim videosunu 7/24 yakalamak için optimize edilmiş, dayanıklı Western Digital Purple microSD karta güveniyor. Göze çarpan performansıyla Western Digital Purple microSD, arasında 4K Ultra HD videonun da yer aldığı birçok yüksek kaliteli ve yeni nesil video formatının yanı sıra analitik ve hızlı kurumsal içgörüler için verinin çekirdek veri sistemlerine olan hareketini de hızla destekliyor. Sağlamlaştırılmış ve neme dayanıklı tasarımıyla bu yeni kart, birçok çevresel koşulda kullanılacak şekilde tasarlandı. Böylece hem soğuk kış zamanında açık havada yapılan bir çekimde hem de hava sıcak ve nemli bir fabrika ortamına benzerken kapalı alanda güvenilir bir video çekimine imkân sağlıyor.

Western Digital Gömülü ve Entegre Çözümler Başkan Yardımcısı Christopher Bergey, konuyla ilgili şunları söyledi: “Büyük Veri, Hızlı Veri ve gözetim gibi veri merkezli uygulamalar ile verinin hacmi, hızı ve değeri katlanarak artmaya ve dönüşmeye devam ediyor. Tüketici ve kurumsal alanında ispatlanmış hafıza kartı inovasyonundan avantaj kazanan Western Digital Purple microSD kartı, kameralardaki ana akım ticari gözetim verileri için ideal bir çözüm olarak dikkat çekiyor. İster yapay zekâ destekli kameralarda, ister ‘akıllı gözetim' uygulamalarını destekleyen daha büyük bir veri sisteminin parçası olan 4K video çekiminde bu sağlamlaştırılmış ve akıllı kart, en zor koşulların birçoğunda video çekimi sağlamak için ‘gözetim sınıfı' dayanıklılık ve gözle görülür bir performans sunuyor. Verinin saklanması ve gerçek zamanlı analitikleri desteklemek için popüler Purple ve Ultrastar® hard disk sürücüleri (HDD) bir araya getirildiğinde Western Digital, artık sınırdan çekirdeğe gözetim verileri için sektörün en kapsamlı hizmetini sunuyor.

Sürekli Evrilen Veri Merkezli Gözetim İhtiyaçlarına Göre Optimize Edildi
Birçok video çözünürlüğünü ve gözetim video kaydının uygulamasını destekleyen yeni microSD'nin diğer özellikleri ise:
  • Devamlı Kayıt için Dayanıklılık: 1.000'e kadar Program Silme Döngüsü Desteği
  • Kolay Kart Yönetimi için Kart Sağlığı Durumu Özelliği: Uyumlu kameralardaki ekranda, kullanıcılara ve sistem kurucularına değerli bilgiler iletecek olan benzersiz bir sağlık göstergesi sunulacak. Bu bilgiler arasında kartın dayanıklılık ve kapasite durumu yer alacak. Böylece tahmini bakım imkânı sağlarken kartın kullanımı sırasında ‘tahmine dayalı iş' etmenini ortadan kaldırıyor.
  • Yeni Nesil Video için Yüksek Performans: 80 MB/s ardışık okuma hızı ve 50 MB/s'ye kadar ardışık yazma hızı sunan kart, Hız Grubu 10 ve UHS Hız Grubu 1'i destekliyor1.
  • Birçok İklimde Güvenilir Video Çekme: -25°C ve 85°C arasındaki sıcaklıklarda kullanılabilen tasarımı sayesinde hem içeride hem de dışarda güvenilir video çekimlerine imkân sağlıyor.
  • Ağ ile Bağlantı Koptuğunda Videoyu Çekmeye Devam Etmek ve Saklamak için Yüksek Kapasite: 64GB'a kadar kapasite imkanı2.
IDC Yarıiletken ve Etkinleştirme Teknolojileri Araştırma Direktörü Michael Palma, konuyla ilgili “Günümüzün gözetim sistemleri, basit düşük kaliteli video çekiminden 4K video çeken büyük ağlara dönüştü ve video kayıtlarından yeni kurumsal değerler açığa çıkarmak için yeni analitik yazılımlarından avantaj kazanıyor. Bu da sınırdaki gözetim verilerinin hacminde ve hızında ani bir yükselişe neden olurken 4K video, 7/24 işlem ve akıllı içgörüler için video hareketinin performansını destekleyen depolama çözümlerine yönelik ihtiyaç yaratıyor” dedi.

Western Digital Purple Gözetim Cihazı Portföyü Gözetim Verilerinin Gelişmesini Sağlıyor
Yeni Western Digital Purple microSD kartı, günümüzün gözetim ihtiyaçlarına yönelik özel olarak üretilmiş veri depolama cihazlarının kapsamlı portföyünü tamamlıyor. Bu cihazlar arasında Network Video Kayıt Cihazlarına (NVR) ve Dijital Video Kayıt Cihazlarına (DVR) yüksek kapasiteli destek sunan Western Digital Purple Surveillance HDD ve gözetim analitiği yapan arka uç sunucularda kullanılması için Ultrastar HDD yer alıyor. Birlikte bu cihazlar, gözetim sistem entegratörlerine ve kurucularına gözetim verilerini toplayacak, koruyacak, onlara erişecek ve dönüştürecek bütün bir çözüm sunuyor. Ek olarak Western Digital, kamera, kamera içi analitikler ve çeşitli bağlı gözetim uygulamasıyla kullanmaları için orijinal ürün üreticilerine endüstriyel seviyesindeki SanDisk® Industrial kart depolama çözümleri de sunuyor.

Uygunluk
Yeni microSD kartı, dünya çapında Western Digital'ın yetkilendirdiği satıcı ağı aracılığıyla nisan ayında satışa sunulacak. 32GB ve 64GB kapasite seçeneklerine sahip olacak kart 109 TL + KDV ve 179 TL + KDV tavsiye edilen perakende fiyatlarıyla satışa sunulacak. Tek satışın yanı sıra gözetim sistemi kurucuları ve entegratörleri için de 25 adet bulunan paket halinde de satış gerçekleştirilecek.

Western Digital Purple microSD kartı ve tüm Western Digital Purple gözetim portföyü hakkında daha fazla bilgi için https://www.wdc.com/edge-to-core sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital, verilerin geliştirilmesi için uygun ortamlar yaratmak hedefiyle yola çıkmıştır. Müşterilerinin, sürekli artan çeşitlilikteki veriler toplaması, koruması, erişmesi ve dönüştürmesine katkıda bulunacak inovasyonları ulaştırmayı amaçlamaktadır. Western Digital'in endüstri lideri çözümleri, gelişmiş veri merkezlerinden mobil algılayıcılara hatta kişisel cihazlara kadar her yerde var olan verilerle ilgili imkânlar sunar. Western Digital® veri merkezli çözümleri G-Technology ™, HGST, SanDisk®, Upthere™ ve WD® markaları altında pazarlanmaktadır.
###

1- Saniyede bir megabayt (MB/s) = saniyede bir milyon bayt. Dahili deneme temel alınmıştır. Donanımınıza ve yazılım bileşenlerinize ve yapılandırmalarınıza bağlı olarak performans değişimi gözlenebilir.
2- Depolama kapasitesi olarak kullanılan bir gigabayt = bir milyar bayt. Toplam erişilebilir kapasite, işletim ortamına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.