Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
30.05.2017

Western Digital, 64-katmanlı 3d nand teknolojisini kullanan dünyanın ilk SSD'lerini satışa sunuyor

Yeni 3D NAND SSD'lerini duyuran şirket, flaş hafıza alanındaki yeniliklerine devam ediyor.

TAIPEI (COMPUTEX), Tayvan —  Veri depolama teknolojisi ve çözümleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Western Digital Corporation (Western Digital) (NASDAQ: WDC), 64-katmanlı 3D NAND teknolojisi üzerine inşa edilmiş dünyanın ilk katı hal sürücüsünü duyurdu. Teknolojide bir kilometre taşı olan bu adım sayesinde şirket, yeni ve inovatif SSD'leri daha düşük enerji tüketimi, daha yüksek performans, daya güçlü dayanıklılık ve daha fazla kapasite ile sunacak. Bu ürün ayrıca, şirketin yaklaşık 30 yıldır flaş hafıza endüstrisinde yaptığı ilklerin son örneği.

Western Digital Başkanı ve COO'su Mike Cordano konuyla ilgili açıklamasında, “64-katmalı 3D NAND tabanlı SSD'leri PC segmentine getirmek, bu yeni teknolojide yaptığımız ve müşterilerimize uzun vadeli faydalar sunan çalışmalarımızın kritik bir adımını oluşturuyor. SanDisk ve WD markalarımız, bu markaların sadık müşteri tabanı ve dağıtım kanalları sayesinde bu gelişmiş SSD'ler, günümüzün yeni teknolojilerinden faydalanmak isteyen bilişim dünyasında büyük ilgi görecek.” dedi.

WD Blue® 3D NAND SATA SSD—Western Digital® 3D NAND teknolojisinin gücü ile
Kendin yap (DIY) meraklılarını, yetkili satıcıları ve sistem kurucularını hedefleyen WD Blue 3D NAND SATA SSD'ler, endüstri lideri 1.75M saat MTTF sunarken WD İşlevsel Bütünlük Testi Laboratuvarı (F.I.T. Lab™) tarafından da sertifikalandırıldı. Ek olarak, müşteriler ücretsiz bu araçları da indirebiliyor: Acronis® True Image™ WD Edition klonlama yazılımı, müşterilerin performans ve kapasiteyi izlemesini sağlayan WD® SSD Dashboard yazılımı ve sürüm güncellemeleri.

SanDisk® Ultra 3D SSD—Oyunlar ve grafikler için arttırılmış performans
PC'lerini güçlendirmek isteyen oyun ve kreatif tutkunlarını hedefleyen SanDisk Ultra® 3D SSD'ler ise mevcut sistemlerin güncelleştirilmesi için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor. PC'lerini basit bir şekilde güncellemek isteyen müşteriler için SanDisk Ultra 3D SSD, sağlam dayanıklılık ve güvenilirlik, hızlı açılış, daha kısa uygulama yükleme süresi ve veri transferi sunuyor. Daha soğuk ve sessiz çalışan SanDisk Ultra 3D SSD'ler şok ve titreşime karşı koruma sunan kanıtlanmış güvenlik de sağlıyor.

Bulunabilirlik ve Fiyat:
WD Blue 3D NAND SATA SSD'ler hem geleneksel 2.5-inch/7mm sürücü kasaları hem de tek-taraflı M.2 2280 form faktörlerinde 250GB, 500GB, 1TB ve 2TB kapasiteler ile satışa sunulacak. Tüm WD SSD'lerde olduğu gibi WD Blue 3D NAND SATA SSD'de de önde gelen platformlara uygunluk için WD F.I.T Lab. sertifikası bulunuyor.
SanDisk Ultra 3D SSD'ler ise 2.5-inch/7mm sürücü kasası form faktöründe 250GB, 500GB, 1TB ve 2TB kapasitelerde satışa sunulacak.
Her iki ürün de sırasıyla 560MB/s ve 530MB/s sıralı okuma ve yazma hızları sunarken 3 yıllık garanti ile geliyor. Tavsiye edilen satış fiyatları ise WD Blue 3D NAND SATA SSD ve SanDisk Ultra 3D SSD 2.5-inch/7mm versiyonu için 99,99 dolardan, WD Blue M.2 2280 içinse 99,99 dolardan başlıyor.
WD Blue 3D NAND SATA SSD hakkında daha fazla bilgi için: https://www.wdc.com/wd-blue-3d.html
SanDisk Ultra 3D SSD hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sandisk.com/home/ssd/ultra-iii-ssd.

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM'lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.