Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
27.02.2017

Western Digital, 3D NAND üzerine inşa ettiği yeni “Akıllı” iNAND 7350 depolama çözümü ile mobil deneyimi dönüştürüyor

Şirket, SanDisk markalı mobil depolama portföyünü endüstrinin en fazla kapasiteye sahip MMC-tabanlı gömülü flaş sürücüsü ile güçlendirdi

MOBİL DÜNYA KONGRESİ, Barcelona, 27 Şubat 2017 – Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), şu ana kadarki en gelişmiş ve en yüksek kapasiteye sahip gömülü flaş sürücüsü (EFD) iNAND® 7350 depolama çözümünü tanıttı. Western Digital'in 3D NAND ve benzersiz yüksek akıllı dördüncü nesil SmartSLC teknolojisini kullanan iNAND 7350, yüksek veri kullanan uygulamalar ve yeni nesil mobil deneyimler için ideal olan 256 gigabayta (GB)1 kadar güvenilir gömülü depolama sunuyor.

Western Digital Gömülü ve Entegre Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Bergey yaptığı açıklamada, “Yeni 256GB iNAND 7350 çözümümüz, endüstrinin en kanıtlanmış arayüzü e.MMC üzerine geliştirilmiş en fazla kapasiteye sahip gömülü depolama cihazı. 3D NAND teknolojimiz ve son uygulama bilinci oluşturan mimarimizi birleştirerek iNAND 7350 depolama cihazımızı sıra dışı performans, kapasite ve uygun maliyet sunmak için geliştirdik. Bu sayede akıllı telefon üreticileri,  müşterilerin ihtiyaç duyduğu yüksek kapasite ve yüksek kalitede 4K Ultra HD videodan yeni nesil arttırılmış gerçekliğe (AR) kadar çarpıcı uygulama deneyimleri sunan ana cihazlar geliştirebilecek.” dedi.

Hafıza seviyesi ve uygulama mimarisi geliştirmeleri kapasiteyi ve performansı arttırıyor
Akıllı telefon orijinal ekipman üreticilerinin (OEM) ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan iNAND 7350, Western Digital'in cihaz performansını, kapasitesini ve veri saklamasını güçlendirmeye yardım eden 3D NAND teknolojisini kullanan ilk gömülü depolama çözümü.

SanDisk markalı iNAND çözüm ailesinin bu yeni üyesi şirketin şu ana kadarki en iyi performansa sahip gömülü mobil depolama cihazı. iNAND 7350 içerisinde yer alan yeni gelişmiş SmartSLC teknolojisi, gerektiğinde uygulama performansı için gerekli ideal seviyede hızlı ve akıllı yanıt vermeyi mümkün kılıyor. Bu kanıtlanmış ve tescilli teknoloji cihazın sıralı yazma hızını saniyede 2 gigabite (Gb) kadar arttırıyor.2 Bu sayede daha iyi bir deneyime kavuşan tüketiciler, 1GB dijital dosyayı şirketin bir önceki nesil gömülü mobil cihazına kıyasla yüzde 40 daha hızlı transfer edebiliyor.3 Buna ek olarak, iNAND 7350 ayrıca çarpıcı rastgele okuma performansı ile 22.000 IOP'a4 kadar hız sunuyor. Bu, herhangi bir e.MMC cihazının en hızlı rastgele okuma performansı.5

Bu geliştirmeler ile iNAND 7350, günümüzün en gelişmiş Wi-Fi ve hücresel hızlarının yanı sıra sosyal medya gibi popüler uygulamaları kolaylıkla destekliyor. Bu cihaz ayrıca tüketicilerin en çok talep ettiği 4K Ultra HD video kayıt, AR ve sanal gerçeklik ve profesyonel kalitede fotoğraf gibi deneyimler için performansı arttırıyor.

* Bkz. Daha detaylı ürün bilgisi için https://www.sandisk.com/oem-design/mobile adresini veya 2017 Mobil Dünya Kongresi'nde SanDisk standını (Salon 3, Stant Numarası 3K25) ziyaret ediniz.

Bulunabilirlik
Şu an bazı OEM'ler için iNAND 7350 depolama çözümü örnekleri bulunuyor. Çözümün genele sunulması ise 2017 yılının 2. çeyreğinde yapılacak.

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital hakkında
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM'lere, distribütörlere, bayilere, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla finansal ve yatırımcı bilgisini şirketin investor.wdc.com sitesindeki Yatırımcı İlişkileri bölümünde bulabilirsiniz.

1 – 1GB = 1.000.000.000 bayt. Gerçek kullanıcı depolama daha az.
2 – Hızda sadece 128GB kapasite temel alınmıştır; gerçek sıralı yazma hızı 250MB/s'ye kadardır. Dahili testler temel alınmış olup performans cihazın kapasitesine, ana cihaza, dosya özelliklerine, OS ve uygulamaya göre değişebilir.
3 – Dahili testler temel alınmıştır; performans cihazın kapasitesine, ana cihaza, dosya özelliklerine, OS ve uygulamaya göre değişebilir.
4 – 22.000 IOP hızda sadece 128GB ve 256GB temel alınmıştır. Dahili testler temel alınmış olup performans cihazın kapasitesine, ana cihaza, dosya özelliklerine, OS ve uygulamaya göre değişebilir.
5 – En yüksek hızda sadece 32GB temel alınmıştır. Android Bench kullanılarak dahili testler temel alınmış olup  performans cihazın kapasitesine, ana cihaza, dosya özelliklerine, OS ve uygulamaya göre değişebilir.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.