Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
26.06.2018

Web Uygulama Güvenlik Duvarı FortiWeb, Öğrenen Makine yetenekleriyle buluşuyor

İki aşamalı yapay zeka tabanlı öğrenim, saldırı tesbitindeki doğruluğu geliştirerek “kur ve unutbir Web Uygulama Güvenlik Duvarı sunuyor.

Kapsamlı, otomatik ve entegre siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT), FortiWeb Web Uygulama Güvenlik Duvarı yazılımının 6.0 sürümünün en güncel versiyonunu duyurdu. Güncel versiyon ile, FortiWeb, web uygulamalarında davranış tabanlı tehdit saptama için öğrenen makineleri kullanan tek kapsamlı Web Uygulama Güvenlik Duvarı güvenlik sunucusuna dönüştü.

FortiWeb Web Uygulama Güvenlik Duvarı yazılımı 6.0 sürümündeki yenilikler şöyle:
  • FortiWeb'deki yenilikler web uygulama tehditlerinin neredeyse yüzde 100 doğru saptanmasını sağlıyor.
  • Tehdit saptama doğruluğunun artması, aksiyon alınmadan önceki uyarıların çalışanlar tarafından incelenmesi ihtiyacını ortadan kaldırarak, “kur ve unut” kolaylığı getiren otomatik engellemelerde daha hızlı müdahaleyi mümkün kılıyor.
  • Fortinet Güvenlik Dokusu ile kusursuz bir şekilde entegre olarak, zayıflıklara karşı kapsamlı bir koruma için üçüncü taraf hizmetlerle entegre olmanın yanı sıra uygulama eklerinin dosya taraması sayesinde gelişmiş tehdit koruması, sadeleştirilmiş kurulum ve tehdit istihbaratı paylaşımı sağlıyor.
Fortinet Bölge Teknoloji Direktörü Melih Kırkgöz şunları söyledi: “Zayıf web uygulamalarının ele geçirilmesiyle gerçekleşen veri ihlallerinin yüzde 48 gibi çarpıcı bir orana ulaşması, siber suçluların kamu ve kurum içi web uygulamalarını giderek daha da fazla hedeflediğini gösteriyor. Saldırı önleme sistemleri ve şu anda yaygın olarak kullanılan web uygulama güvenliği çözümleri gibi mevcut teknolojiler bu tehditlere karşı sadece temel düzeyde bir koruma sağlıyor. Fortinet, yüzde yüze yakın doğru tehdit saptama özelliğiyle, web tabanlı uygulamaları bilinen ve bilinmeyen kötü amaçlı saldırılara karşı korumak için gelişmiş AI (yapay zeka) tabanlı öğrenen makine yeteneklerini FortiWeb Web Uygulama Güvenlik Duvarı ile birleştirdi. Bu birleşim çözümü, otomatikleştirilmiş yönetim ve Fortinet Güvenlik Dokusu'na kusursuz entegrasyondan da faydalanıyor.”

Tehditlere karşı korumasız web uygulamaları, şirketlerin ağlarına sızmak için kolay giriş noktaları arayan siber suçlular için cazip hedefler haline geldi. Zayıf web uygulamaları, pek çok şirketin ağlarını korumak için güvenlik duvarı uygulamalarını web uygulama güvenlik duvarlarına yükseltmelerinin nedeni olan veri ihlallerine ve misyon-kritik sistemlerin durdurulmasına yol açabiliyor. Web uygulama güvenlik duvarları geleneksel olarak anormal durumların ve tehditlerin saptanmasında Öğrenen Uygulamalar (AL-Application Learning) esasına göre çalışıyor, ancak günümüzdeki dinamik tehdit görünümünde öğrenen uygulamalar sürecinin şu an bazı kısıtları olduğu, "yanlış pozitif" saldırı tespitleri de yapabildiği, dolayısıyla zaten zor bir durumda olan güvenlik ekiplerinin tehditleri yönetebilmesi için ekstra zaman ayırması gerektiği de görülüyor.

FortiWeb Web Uygulama Güvenlik Duvarı'nın yeni özellikleri, daha iyi bir tehdit saptama, daha kısa sürede müdahale ve daha kolay yönetim için öğrenen makine yetenekleriyle bu sorunlara çözüm oluyor. Anormallikleri saptamak için kendisindeki mevcut girdiler ile gözlemlerini karşılaştırmak gibi basit ve tek katmanlı bir yaklaşım kullanan ve bunun dışına çıkan her unsuru tehdit olarak gören “Öğrenen Uygulamaların (AL)” aksine FortiWeb anormallikleri ve tehditleri ayrı ayrı saptamak için artık AI tabanlı öğrenen makineler ve istatistiksel olasılıklara dayalı çift katmanlı bir yaklaşım kullanıyor. İlk katman öğrenilen her bir parametre için matematiksel model oluşturuyor ve ardından olağandışı taleplerdeki anormallikleri belirliyor.  Daha sonra, ikinci katman o anormalliğin gerçek bir tehdit mi ya da tehlikesiz bir değişiklik mi (yanlış pozitif) olduğuna karar veriyor. Bu yenilikler FortiWeb'in kurulum ve ince ayarlar için hiçbir bir kaynak gerektirmeden yüzde 100'e yakın uygulama tehdidinin saptanmasını mümkün kılıyor.

FortiWeb, Fortinet'in Web Uygulama Güvenlik Duvarı çözümünü daha da güçlendirerek, tehdit saptama hizmetlerinde FortiGuard Laboratuvarlarındaki altı yıllık AI ve makine öğrenme gelişmelerinin avantajını kullanıyor ve diğer teknolojilerin yakalayamadığı ya da tek noktaya odaklanan çözümlerdeki boşluklardan kaçan karmaşık tehditlere karşı daha güçlü bir savunma için Fortinet Güvenlik Dokusu'na kusursuz entegrasyon sağlıyor.   FortiWeb, donanım gereçleri, tüm önemli hipervizör platformlar için sanal makineler, AWS ve Azure için herkese açık bulut ortamı seçenekleri ve barındırmalı bulut tabanlı çözümler olmak üzere dört uygun şekilde sunuluyor.

Ek Kaynaklar
Eray Çoşan
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 350 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.