Haberler / VMware Basın Bültenleri
07.09.2018

VMware yeni güvenlik ve geliştirici dostu altyapı ve operasyon yönetimi ile hibrit bulut portföyünü genişletiyor

• Yeni VMware vSphere Platinum Edition, uygulamaların, altyapının, verinin ve erişimin güvenliğini daha iyi sağlamanın basit ve etkili bir yolunu sunmak için AppDefense'i bünyesine dahil ediyor.
  • VMware, daha sadeleştirilmiş operasyonlar, verimli altyapı ve hızlı destek çözümleri ile HCI kullanımını kolaylaştıracak vSAN güncellemesini tanıtıyor.
  • VMware vRealize Bulut Yönetim Platformu'ndaki yeni iyileştirmeler geliştiricilerin tüm bulut ortamlarında daha güvenli ve tutarlı operasyonlar ile uygulama geliştirmesini mümkün kılıyor.

VMware, Inc. (NYSE: VMW)  müşterilerinin dijital iş dönüşümlerine yardımcı olmak için hibrit bulut altyapıları portföyünün altyapı ve yönetim yazılımlarındaki inovasyonlarını VMworld 2018 ABD'de duyurdu. VMware müşterilerini uygulamalarının ve altyapılarının güvenliğini daha iyi sağlamak amacıyla vSphere Platinum Edition'ı, HCI'ın (hiper bütünleşik altyapı) hayata geçirilmesini daha da kolaylaştıran vSAN'ın yeni sürümünü ve müşterilerinin tüm bulut ortamlarında daha güvenli ve tutarlı operasyonlar ile geliştirici dostu altyapı sağlamasına yardımcı olmak için VMware vRealize bulut yönetim platformundaki yeni güncellemelerini tanıttı.

VMware BT ve iş birimlerini yeniden şekillendiren inovasyonların merkezinde yer alıyor ve bir şirketin dijital iş dönüşümünün başarıya ulaşması için güvenli ve esnek bir dijital altyapıya ihtiyaç duyduğuna inanıyor. VMware'in birlikte çalışabilir özellikli bulut, mobilite ve güvenlik yazılım çözümleri, müşterilerinin yeni fırsatlara yönelmesini, tehditlere müdahale etmesini ve her türlü uygulamayı her türlü cihazda ve bulutta sunmasını mümkün kılan daha yüksek güvenlikli ve esnek bir dijital altyapı oluşturuyor.

VMware'in inovasyonlarını değerlendiren VMware Ürün ve Bulut Hizmetlerinden Sorumlu Operasyon Direktörü Rajiv Ramaswami şunları söyledi: “Müşterilerimizin ihtiyaç ve öncelikleri birbirinden çok farklı olsa da, mevcut BT yatırımlarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olacak kritik bağlantıyı da kurarak, onların gelecekteki BT ihtiyaçlarını karşılayacak dijital altyapıyı sağlamaya yönelik inovasyonlarımıza hız kesmeden devam etmeye kararlıyız. Müşterilerimizin işlerini yıllar boyunca etkilemeye ve güçlendirmeye devam edecek uygulama, veri, insan kaynağı ve süreçlerini, daha güvenli ve verimli bir şekilde desteklemek için güvenebilecekleri bilişim, networking, depolama ve yönetime yönelik altyapı yazılımlarına yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Entegre uygulama güvenliği sağlayan vSphere Platinum

Güvenlik tehditleri ve güvenlik risklerini kontrol etmeye yönelik düzenleyici otoritelerin baskıları arttıkça, kurumlar uç nokta güvenlik araçlarından dahili  altyapı çözümlerine geçiş yapıyor. VMware işletmelerin bu tehditlerle başa çıkmasına yardımcı olmak amacıyla, müşterilerin dijital sistemleri boyunca uygulamalarını, altayapılarını, verilerini ve erişimlerini koruyacak yerleşik ve kapsamlı güvenlik sunmak için vSphere Platinum Edition'ı tanıtıyor. Bu yeni version, vSphere'ın yerli güvenlik yetenekliliklerini VMware AppDefense ile buluşturuyor; böylece, hipervizör ile tamamen entegre olan gelişmiş uygulama güvenliği özellikleri sunabiliyor. Öğrenen makineleri ve davranışsal analitikleri kullanan bu yeni çözüm, sanal makinelerin “beklendiği gibi iyi” çalışmasını sağlayarak vSphere yöneticilerinin daha güvenli uygulama ve altyapı sunmasını mümkün kılıyor. Hızlı ve daha isabetli tehdit tespiti ve müdahale yetenekliliklerinin yanı sıra sanal makine hedefi ve uygulamasına doğrudan görünürlük sağlıyor. Bu sayede vSphere yöneticileri ve güvenlik ekiplerinin, kapsamlı koruma için daha gelişmiş bir işbirliği ile çalışması mümkün oluyor. VMware Cloud on Amazon Web Services (AWS)'e geçiş için kurum içi vSphere sahibi müşterilere hızlı bir yöntem sağlamak amacıyla, minimum beş tane vSphere Platinum Edition lisansı satın alan müşteriler aynı zamanda bu hizmet için kullanabilecekleri krediler kazanacak.

Yöneticilerin sanal altyapılarını yönetmesine yardımcı olmak isteyen VMware, başta HTML5-tabanlı vSphere Client olmak üzere yeni özellik ve iyileştirmeler sunan vSphere 6.7 Update 1'i de piyasaya sürüyor.  Bu özelliklere ek olarak, vSphere 6.7 Update 1, vMotion ve NVIDIA Quadro vDWS ile çalışan sanal makineler için bellek kopyası yeteneklerini de beraberinde getirerek istihbarat iş yüklerine olan desteği de artıracak. Böylelikle yöneticilerin vGPU ile çalışan sanal makineleri diğer uyumlu sunuculara taşıması mümkün olurken, bakım operasyonları sürecinde son kullanıcı ve uygulamalarda herhangi bir iş kesintisi olasılığı tamamen ortadan kalkacak.

VMware Hakkında
VMware yazılımı dünyanın karmaşık dijital altyapılarına güç sağlamaktadır. VMware'ın bilişim, bulut, mobilite, networking ve güvenlik hizmet ve ürünleri, 75.000 iş ortağından oluşan bir ekosistemin desteğiyle, küresel olarak 500.000 müşterisine dinamik ve verimli bir dijital temel sağlar. Merkezi Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan VMware bu yıl, kurumların ve toplumun faydalandığı çığır açıcı inovasyonlarla dolu 20 yılını kutlamaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.vmware.c

VMware
Bulut altyapısı ve kurumsal mobilite alanında küresel bir lider olan VMware, müşterilerine, dijital dönüşümlerini hızlandırma konusunda destek olmaktadır. VMware, kendisine ait Cross-Cloud Architecture'ın™ yanı sıra veri merkezi, mobilite ve güvenlik çözümleriyle kurumların iş süreçlerine ve BT'ye yazılım tabanlı bir yaklaşım getirmelerine imkân tanımaktadır. 2016 yılında 7,09 milyar dolar gelir elde eden VMware, dünyanın her yanından 500 bini aşkın müşteri ve 75 bini aşkın çözüm ortağına sahiptir. VMware'in merkezi Palo Alto Kaliforniya'dadır. www.vmware.com