Haberler / VMware Basın Bültenleri
08.10.2018

VMware, Şube ve Microsoft Azure uygulamalarını, verilerini ve kullanıcılarını korumak ve bağlantılarını sağlamak için Microsoft ile işbirliği yapıyor

Microsoft Azure Virtual WAN ile VMware NSX SD-WAN by VeloCloud, optimize edilmiş ve otomatik şube bağlanırlığı sunmak için Virtual Cloud Network'ü Microsoft müşterilerine dek genişletiyor.

Kurumsal yazılım alanının yenilikçi öncüsü VMware, Inc. (NYSE: VMW), VMware NSX SD-WAN by VeloCloud ürününün Microsoft Azure Virtual WAN ile entegre edileceğini duyurdu. Bu entegrasyon, tüm sektörlerden Azure'da kaynağı bulunan şirketlerin şubeleri ile daha sade, otomatik ve yüksek performanslı bağlantı kurmasını sağlayacak. Bu yeni çözüm, müşterilerin VMware NSX SD-WAN ve VMware NSX Data Center kullanarak Azure'da çalışan iş yüklerine bağlanabilmeleri için mevcut yeteneklerini genişletecek ve müşterilerin şubeden Azure'a kapsamlı bağlantı ve son derece ayrıntılı güvenlik elde etmelerini sağlayacak.

With NSX SD-WAN by VeloCloud, Microsoft will be able to offer customers a range of flexible deployment options, including topology designs that require minimal changes to existing networks. Enterprises will be able to connect to Virtual WAN through globally distributed NSX SD-WAN hosted gateways, by deploying Virtual NSX SD-WAN Edges on Azure, or by connecting directly to Virtual WAN. Customers will benefit from simplified network design and reduced complex custom configurations at individual branch locations. NSX SD-WAN will enable enterprises to more securely support application growth and automate business policy and control for applications.

Yakında müşterilere sunulacak bu yeni çözüm, müşterilerin optimize edilmiş bulut erişimi için SD-WAN ve bir Virtual Cloud Network (Sanal Bulut Ağı) mimarisi kullanarak ağlarını yeniden tasarlamalarına imkan tanıyacak. Çözüm, dünya genelinde 130'dan fazla uç siteye veya varlık noktasını kapsayan Azure Virtual WAN'ı, NSX SD-WAN by VeloCloud'un sunduğu optimizasyon, son derece ayrıntılı güvenlik ve kurulum kolaylığı ile buluşturuyor. NSX SD-WAN, son aşamadaki bağlantılarda (last  mile links) sadeleştirilmiş ve uygun maliyetli şube-ofis bağlantısı sunarken, Virtual WAN ve ortak ağın Azure'a ve Azure yoluyla bağlanması sayesinde birçok avantaj sağlıyor.

VMware VeloCloud İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sanjay Uppal, VMware ve Microsoft işbirliğini şöyle değerlendirdi: “Bulut çeviklik, elverişlilik ve hız demek. En iyi iş sonuçlarına ulaşmak için en doğru kaynakların en doğru zamanda kullanıldığından emin olmak demek. VMware'in bulut temelli SD-WAN çözümü Virtual Cloud Network (Sanal Bulut Ağı) mimarisinin bir parçası ve nerede olursa olsun uygulamaları, veriyi ve kullanıcıları koruyor ve onlarla bağlantı kurabiliyor. Bu çözümle birlikte, BT şirketleri, manuel karmaşık rotalama yoluna gitmeden, NSX SD-WAN'la yeni şubeler eklendikçe Microsoft bulut ortamına bağlanırlığı otomatize edebilecek. Bu yenilik, global, yüksek elverişliliğe sahip ve dağıtık ağ oluşturma ekonomisini ve işletim modelini kökten değiştirecektir.”

Microsoft Azure'un Kurumsal Başkan Yardımcısı Yousef Khalidi ise VMware ve Microsoft işbirliğini şöyle değerlendirdi: “Kurumlar, kurulumu, kullanımı ve yönetilmesi kolay, buluta geçişle sağlanan faydayı en üst seviyeye taşımak için yüksek elverişlilik ve otomatik olarak ölçeklendirme sunan, eksiksiz ağ çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Bu işbirliği ile Microsoft ve VMware, Microsoft müşterilerine geniş ölçekli şube bağlantısını sade, güvenli ve birleştirilmiş bir yöntemle sunabilecek.”

Ek Kaynaklar
VMware Hakkında
VMware yazılımı dünyanın karmaşık dijital altyapılarına güç sağlamaktadır. VMware'ın bilişim, bulut, mobilite, networking ve güvenlik hizmet ve ürünleri, 75.000 iş ortağından oluşan bir ekosistemin desteğiyle, küresel olarak 500.000 müşterisine dinamik ve verimli bir dijital temel sağlar. Merkezi Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan VMware bu yıl, kurumların ve toplumun faydalandığı çığır açıcı inovasyonlarla dolu 20 yılını kutlamaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.vmware.c

VMware