Haberler / VMware Basın Bültenleri
20.12.2018

VMware AWS Outposts için Yeni Çözümleriyle Kurum-içi Veri Merkezlerinde “Hizmet olarak” Modelinin Yayılmasını Sağlıyor

VMware, Kurumsal Sınıf Çözümlerini Yerli AWS Kabiliyet ve Ortamlarıyla Birleştirerek Hibrit Bulut Ortamları için Yeni İnovasyonlar Sunuyor

VMware, Inc. (NYSE: VMW), AWS Outposts'ta çalışacak ve müşterilerinin zengin, kurumsal sınıf kabiliyetlerle müşteri veri merkezlerinin “hizmet olarak” modeliyle kurulmasını ve hizmete alınmasını sağlayacak iki yeni ürününü duyurdu: VMware Cloud on AWS Outposts ve VMware Cloud Foundation for Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Her iki ürün de AWS Outposts'tan birçok avantaj sağlayacak. AWS Outposts, müşterilerin kendi binalarında bilişim ve depolama yapmasını sağlayan Amazon Web Services (AWS) donanımıyla kurulan ve tamamen yönetilebilen ve yapılandırılabilen bilişim ve depolama yığınlarından oluşurken, AWS'in buluttaki diğer tüm hizmetlerine sorunsuzca bağlanabiliyor. Bu iki hizmetle VMware, müşterilerine tüm VMware ve AWS bulut ortamlarında tutarlı bir altyapı ve operasyonel deneyim sunacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan VMware Bulut Platformu Kurumsal Birimi Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Lohmeyer, şunları söyledi: “Altyapı, işlem ve geliştirici konularında tutarlı bir deneyim sunma vizyonunu benimseyen VMware, müşterilerinin uygulamalarını nerede ihtiyaç duyarlarsa orada kurmalarını ve çalıştırmalarını sağlıyor. Böylece BT yatırımlarının değerini en tepeye çıkarmaları ve daha iyi kurumsal sonuçlar elde etmeleri için onları güçlendiriyor. Yazılım Tanımlı Veri Merkezi Altyapısını (SDDC) tüm veri merkezi, bulut ve sınır boyunca, uçtan uca bir hizmet olarak, sektör öncüsü bir donanım üzerinde sunmak için oluşturduğumuz daha geniş hibrit bulut stratejimizin bir parçası olarak AWS ile olan iş birliğimizi ve iki tarafın da ortak müşterilerine sunacağımız değeri büyütmekten mutluluk duyuyoruz.”

Amazon Web Services EC2 Kurumsal İş Yükleri Başkan Yardımcısı Sandy Carter ise “VMware Cloud on AWS, 2017'de beraber tanıttığımızdan beri muhteşem bir yükseliş elde etti. Bu duyuru da müşterilerimizin VMware Cloud on AWS'i kendi yerel AWS Outposts'larında kullanabilmelerini sağlamak için iş birliğimizi bir adım daha ileri taşıdığımız bir dönüm noktası görevi görüyor. Müşterilerimiz, uygun oldukları anda aynı donanımla, arayüzle, uygulama programlama arayüzüyle ve en yeni AWS kabiliyetlerine anında erişim imkanıyla kendi alanlarındaki VMware Cloud on AWS'in bir uzantısını kullanmak istediklerini söylüyordu. Ve bunu da donanım veya yazılımı yönetme zorunluluğu olmadan yapmak istiyorlardı. AWS Outposts ile kusursuz ve entegre bir hibrit deneyimi sunuyoruz” dedi.

VMware Hakkında
VMware yazılımı dünyanın karmaşık dijital altyapılarına güç sağlamaktadır. VMware'ın bilişim, bulut, mobilite, networking ve güvenlik hizmet ve ürünleri, 75.000 iş ortağından oluşan bir ekosistemin desteğiyle, küresel olarak 500.000 müşterisine dinamik ve verimli bir dijital temel sağlar. Merkezi Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan VMware bu yıl, kurumların ve toplumun faydalandığı çığır açıcı inovasyonlarla dolu 20 yılını kutlamaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.vmware.c

VMware
Bulut altyapısı ve kurumsal mobilite alanında küresel bir lider olan VMware, müşterilerine, dijital dönüşümlerini hızlandırma konusunda destek olmaktadır. VMware, kendisine ait Cross-Cloud Architecture'ın™ yanı sıra veri merkezi, mobilite ve güvenlik çözümleriyle kurumların iş süreçlerine ve BT'ye yazılım tabanlı bir yaklaşım getirmelerine imkân tanımaktadır. 2016 yılında 7,09 milyar dolar gelir elde eden VMware, dünyanın her yanından 500 bini aşkın müşteri ve 75 bini aşkın çözüm ortağına sahiptir. VMware'in merkezi Palo Alto Kaliforniya'dadır. www.vmware.com