Haberler / Piyano Akademisi Basın Bültenleri
08.05.2019

Ünlü piyano virtüözü Şevki Karayel Avrupa Yakası'nda müzikseverlerle buluşuyor

Ülkemizi tüm dünyada başarıyla temsil eden piyano virtüözü Şevki Karayel, İstanbul Filarmoni Derneği aracılığıyla Avrupa Yakası'nda sanatseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü piyanist Şevki Karayel, 11 Mayıs Cumartesi günü, saat 17.00'de, Aynalıgeçit Konser Salonu'nda gerçekleşecek olan konserinde büyük bir müzik şölenine imza atacak. İstanbul Filarmoni Derneği'nin 2018-2019 sezonunun Avrupa Yakası'ndaki son konserini yapacak olan Şevki Karayel, resitalde Ludwig van Beethoven, Franz Schubert ve Robert Schumann'ın piyano için sonatlarına ve solo eserlerine yer verecek.

İlgili kişi:
Merve Aydın
0212 219 29 71 / 0530 232 68 98
mervea@marjinal.com.tr

Şevki Karayel hakkında:
1976 yılında İstanbul'da doğdu. İlk piyano derslerini 5 yaşında Magdalena Rufer Eyüboğlu'dan almaya başlayan Karayel, 1990-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Özen Veziroğlu'nun öğrencisi oldu. 1994'te Doğu Akdeniz ülkeleri Alman liseleri arasında Kahire'de düzenlenen Jugend Musiziert (Gençlik Müzik Yapıyor) Yarışması'nda birincilik ödülünü, aynı yarışmanın Almanya'da düzenlenen finalinde de büyük Alman piyanist Edwin Fischer adına konulan özel ödülü kazandı.

1995-2002 yılları arasında Almanya'nın Freiburg şehrindeki müzik yüksekokulunda Prof. James Avery ve Prof. Dr. Tibor Szasz ile çalıştı. Bu okuldaki eğitimi sırasında bir sömestr boyunca müzik tarihi alanında öğretim görevlisi olarak Türk müziği üzerine seminerler düzenledi. 2002 yılında Freiburg'daki öğrenimini en yüksek derece ile bitirdikten sonra Düsseldorf'da Robert Schumann Müzik Yüksekokulu'nda solistlik bölümüne girip, burada Prof. Barbara Szczepanska ile çalıştı. Haziran 2004'te bu bölümü de en yüksek derece ile bitiren Karayel, Almanya'da geçen bu zaman içerisinde çeşitli kurslara katılarak Pavel Gililov, Andras Schiff, Vitaly Margulis, Stefan Arnold, Krzystof Jablonski gibi birçok ünlü müzisyen ile çalışma imkânı buldu.

Başta Türkiye ve Almanya olmak üzere, İtalya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Polonya ve Mısır'da pek çok konser veren Karayel, 1998 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın açtığı yarışmayı kazanarak, bu orkestra ile solist olarak ilk konserini verdi.

2000 yılında Hollanda'da Rotterdam Young Philarmonic Orkestrası ile şef Arie Van Beek yönetiminde bir turneye çıktı. Bu turnenin son konseri Amsterdam'ın dünyaca meşhur konser salonu Concertgebouw'da gerçekleşti. Aynı yıl Junior Chamber International tarafından 2000'de, Türkiye'de Kültürel Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

2004 yılında Bechstein Uluslararası Piyano Yarışması'nda gösterdiği üstün performans dolayısıyla jüri özel “Üstün Sahne Performansı” ödülünü aldı. Ayrıca kendisine Avrupa Kültür Vakfı tarafından 2004 yılında Kültür Ödülü verildi. 2005 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile solist olarak ilk konserini veren Karayel, solistlik kariyerinin yanı sıra eğitmen olarak da genç piyanistlerle kurslar düzenlemek üzere Almanya, Türkiye ve Mısır'a sık sık davet edilmektedir.

2007-2015 yılları arasında Düsseldorf'ta Robert Schumann Müzik Yüksek Okulunda öğretim üyesi olarak bulunan Karayel, İstanbul'da kendi kurduğu Şevki Karayel Piyano Akademisi'nde ders vermektedir.

Piyano Akademisi
...