Haberler / Uber Basın Bültenleri
06.12.2018

Uber, Türkiye'deki tüm Taksi ve UberXL sürücü ortaklarını sigortalıyor

Uber, Türkiye'deki tüm sürücü ortaklarına Ferdi Kaza Sigortası sağlamak için önemli bir adım attı.

Uber, sistemde çalışan tüm taksicileri de kapsayan Türkiye'deki tüm sürücü ortakları için, uygulama üzerinden yolculuk gerçekleştirdikleri esnada geçerli olan geniş kapsamlı bir sigorta programı başlatacağını duyurdu.

Dünyanın en güvenilir sigorta şirketlerinden biri olan AXA ile işbirliği içinde sunulan İş Ortağı Ferdi Kaza Sigortası, Uber sürücü ortaklarını yolculukları esnasında gerçekleşebilecek kazalardan doğan yüksek maliyet ve gelir kaybı riskine karşı korumak için tasarlandı.

Bu sigorta programı yolculuk esnasında gerçekleşen kazalar sonucu oluşan tedavi masrafları ile ölüm veya kalıcı iş göremezliği, yatarak tedavi veya yaralanmalara bağlı gelir kayıpları için günlük ödemeyi kapsayacak.

Sürücü İş Ortağı Ferdi Kaza Sigortası 6 Aralık 2018'den itibaren, Uber yolculuğu esnasında geçerli olmak üzere Türkiye'deki tüm Taksi ve Uber XL sürücülerini kapsayacak ve sigorta primleri Uber tarafından ödenerek sürücü ortaklarına ücretsiz olarak sunulacak. Bu işbirliği, Uber'in, 3000'i taksi sürücüsü olmak üzere Türkiye'deki 10000'e yakın sürücü ortağına olan bağlılığında yeni bir adım.

Taksi sürücülerinin gelirlerini ve yolculuk verimliliğini artırmalarına ve taksilerin kolayca yolcu bulmalarını sağlayarak trafik sıkışıklığını ve hava kirliliğini de azaltmaya yardımcı olan Uber, Türkiye'de taksi sektörü için sadık bir iş ortağı olmaya yönelik çabalarını her geçen gün arttırıyor.

Uber, Türkiye'deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek ve Türkiye'de uzun vadeli bir iş ortağı olmak için tüm yerel paydaşlarla birlikte, ilgili tüm yasal düzenlemelere uyumlu olarak çalışmalarına devam edecek.

Gülten Ramazanoğlu
Uber Türkiye İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü
gulten@ext.uber.com

Uber hakkında