Haberler / Uber Basın Bültenleri
31.05.2019

Uber Basın Duyurusu

Tek bir tuşa basarak istediğiniz yere gitme fikriyle yola çıkan Uber, bugün dünyada 63 ülkede, 700'den fazla şehirde günde 15 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlayan global bir teknoloji platformu olmuştur.

Uber, 2014 yılı itibariyle İstanbul'da hizmet vermeye başlamış ve güvenli ulaşımın popüler seçeneği haline gelmiştir. Türkiye'de 4 milyondan fazla kullanıcı uygulamamızı indirmiş, 12,000 UberXL sürücü ortağı ile 6,000 şirket Uber sayesinde gelir elde etmiştir.

Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.

Uber olarak Türkiye'ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.

Bize güvenen tüm yolcularımıza ve her koşulda saygınlık ve profesyonellikleri ile örnek olan her bir UberXL sürücü iş ortağımıza çok teşekkür ediyoruz.

Uber
80 ülkede 650'den fazla şehirde hizmet veren ve her gün daha da gelişen Uber, uygulaması aracılığıyla sürücü ve kullanıcılar arasındaki bağı kuruyor. Uber, hızla genişleyen global ağı ile şehirleri daha ulaşılabilir kılarken; kullanıcılar için daha fazla ulaşım seçeneği, sürücü ortakları için daha fazla iş imkanı yaratıyor. 24 Haziran 2014'te İstanbul'da kullanılmaya başlanan ve yaza özel Bodrum ve Çeşme'de de hizmet veren Uber'in, şu an 5.000'i aşkın kayıtlı sürücüsü bulunuyor. Yolcularla sürücüleri bir araya getirmek için lisanslı sürücü ortaklarıyla çalışan Uber; uberXL, taksi ve uberAİLE servisleriyle ulaşımı daha konforlu, güvenli ve kolay bir hale getiriyor. www.uber.com/tr