Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
31.03.2018

TÜSİAD YÖNETİM KURULU HATAY'I ZİYARET ETTİ

Hatay ve Reyhanlı iş dünyasına destek olmak amacıyla düzenlenen ziyaret kapsamında TÜSİAD heyeti bölge ekonomisi ile ilgili bilgi aldı. Mülteciler üzerine çalışmalar yapan sivil toplum temsilcileri ile biraraya gelen heyet, Reyhanlı'da Şehit Fatma Avlar'ın evine de taziye ziyaretinde bulundu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu 31 Mart tarihinde Hatay ve Reyhanlı'yı ziyaret etti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığındaki heyette TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Y. Koç, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Akman, Batu Aksoy, Esin Güral Argat, Bahadır Balkır, Barış Oran ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası yer aldı.

TÜSİAD heyeti, Hatay ve Reyhanlı'da iş dünyası temsilcileri ile görüşüp, bölge ekonomisinin son durumu ile ilgili bilgi aldı. Ziyaret kapsamında Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Reyhanlı'da Cilvegözü Sahra Hastanesi ve Gümrük Müdürlüğü'nü ziyaret eden TÜSİAD heyeti, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ile görüştü.

TÜSİAD heyeti, ayrıca Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek Suriyeli mülteciler ile biraraya geldi ve dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TÜSİAD heyeti, program kapsamında Reyhanlı'da Şehit Fatma Avlar'ın evine de taziye ziyaretinde bulundu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ziyaretle ilgili şunları söyledi:
“Hatay, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı, dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip bir şehirdir. Yüzyıllardır birçok medeniyetin beşiği olan; barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün kenti olarak anılan Hatay'ın, yüzbinlerce mülteciye ev sahipliği yaparak, bugün de tarihi misyonunu devam ettirdiğini görüyoruz. Bugün, mültecilere yönelik sivil toplum çalışmalarını yerinde gözlemleme şansı bulduk. Bu alanda çalışan herkesi bu içten ve özverili çabaları için kutluyorum.

Bu güzel şehir, son dönemde maalesef komşu ülkelerde yaşanan tüm siyasi çalkantıların ve savaşın ağırlığını en fazla hisseden kentlerimizden biri oldu. Bu gelişmelerin bölge ekonomisinin üzerinde çok olumsuz etkileri olduğunu görüyoruz. Hatay ve Reyhanlı'ya ziyaretimiz kapsamında, bölgedeki iş dünyasının sıkıntılarını dinlemek ve onlara destek vermek istedik. Görüşmelerimiz çerçevesinde, kentin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gidermek için atılan adımları dinleme imkanı bulduk. Alınacak önlemlerin ve atılacak yeni adımların bölgenin sıkıntılarını gidermeye yardımcı olmasını diliyoruz. Hatay'ın yaşamakta olduğu ekonomik sorunların yakın zamanda geride kalacağına, daha güzel günlerin geleceğine inanıyoruz.

TÜSİAD, bugün Türkiye'de iş dünyasının önemli bir bölümünü temsil eden bir kuruluş. TÜSİAD olarak biz, elimizi taşın altına koyuyoruz ve Türkiye'nin hem ekonomik, hem sosyal kalkınması için çok sayıda proje üretiyoruz. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte, elimizden gelen desteği sizlerle fazlasıyla paylaşacağımızı ve daima yanınızda olacağımızı memnuniyetle ifade etmek isterim. Bizi Hatay ve Reyhanlı'da ağırlayan tüm yerel yöneticilerimize, iş dünyası temsilcilerine ve Hatay halkına teşekkür ederiz.

Bugün ayrıca Şehit Fatma Avlar'ın evine taziye ziyaretinde bulunduk. Gencecik bir yaşamın bu şekilde son bulmasından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha ifade etmek isterim. Saldırıyı bir kez daha kınıyoruz, Fatma Avlar ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.