Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
29.03.2018

TÜSİAD YÖNETİM KURULU HATAY'I ZİYARET EDECEK

Hatay ve Reyhanlı iş dünyasına destek olmak amacıyla düzenlenen ziyaret kapsamında TÜSİAD heyeti bölge ekonomisi ile ilgili bilgi alacak. Mülteciler üzerine çalışmalar yapan sivil toplum temsilcileri ile biraraya gelecek olan heyet, Reyhanlı'da Şehit Fatma Avlar'ın evine taziye ziyaretinde bulunacak.

TÜSİAD Yönetim Kurulu 31 Mart tarihinde Hatay ve Reyhanlı'yı ziyaret edecek. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığındaki heyette TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Y. Koç, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Akman, Batu Aksoy, Esin Güral Argat, Bahadır Balkır, Barış Oran ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası yer alacak.

TÜSİAD heyeti, Hatay ve Reyhanlı'da iş dünyası temsilcileri ile görüşüp, bölge ekonomisinin son durumu ile ilgili bilgi alacak. Ziyaret kapsamında Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ile görüşmeler gerçekleştirilecek.

Reyhanlı'da Cilvegözü Sahra Hastanesi ve Gümrük Müdürlüğü'nü ziyaret edecek olan TÜSİAD heyeti, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ile görüşecek.

TÜSİAD heyeti, ayrıca Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek Suriyeli mülteciler ile biraraya gelecek ve dernek çalışmaları hakkında bilgi alacak.

TÜSİAD heyeti, ziyaret kapsamında Reyhanlı'da Şehit Fatma Avlar'ın evine taziye ziyaretinde bulunacak.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.