Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
17.08.2018

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI EROL BİLECİK'İN ANKARA TEMASLARI

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik 17 Ağustos Cuma günü (bugün) Ankara'da Ticaret Bakanlığı tarafından yeni dönemde ticaretin önündeki engellerin kaldırılması ve özel sektörün önünün açılması amacıyla gerçekleşen İstişare Kurulu'nun ilk toplantısına katıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki toplantıda Erol Bilecik şu konulardaki görüşlerini aktardı:
- AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi
- Dijitalleşen dünyaya uyum sağlamış evraksız ve etkin gümrük uygulamaları
- Dünyada artan korumacılık tedbirlerine karşı kurallara dayalı serbest ticaretin desteklenmesi

Toplantının ardından Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, TÜSİAD'ın Ankara temaslarının devamı çerçevesinde bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelecek. Görüşmede sürdürülebilir kalkınma ve çevre konularında işbirliğinin güçlendirilmesi kapsamında görüş alışverişinde bulunulacak.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.